Colac cu peste afumat
Mancaruri / 21.03.2013

Ingrediente

Pt aluat: * 250 g faina * 125 g unt * 2 oua * sare * 1 lg cu margarina Pt. umplutura: * 350 g peste afumat dezosat * 2 ardei grasi(unul verde, altul rosu) * 1 mar * 1 leg. usturoi verde * piper Pt. decor: * 1 ou * migdale sarate si prajite

Mod de preparare

1. Pt. aluat, se framanta bine faina cu untul, ouale batute cu un praf de sare si 2 lg de apa rece. Se mai pune faina daca e necesar (eu am mai pus 3-4 lg). 2. Aluatul astfel obtinut se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 30 de min. 3. Intre timp, curata pestele (eu am folosit macrou afumat) de pielita, dezoseaza-l (grea operatiune!) si rupe-l in bucati. 4. Curata marul de coaja, taie-l in bucati mici, alaturi de ardei si de usturoi. (mie mi le-a tocat robotul :-), apoi asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust. 5. Intinde aluatul pe masa presarata cu faina. In mijlocul foii intinde amestecul cu legume, mar si peste. Ruleaza cu mare grija. 6. Asaza colacul astfel obtinut intr-o forma de tarta unsa cu margarina. Cresteaza aluatul din loc in loc in forma de zig-zag. Unge-l repede cu ou batut, presara migdale taiate bucati si coace la cuptor aprox. 25-30 min. la 180 de grade. Dupa un sfert de ora acopera-l cu folie de aluminiu, apoi verifica dupa 15 minute daca s-a copt. Ihmmm, migadalele sarate i-au dat un gust demential...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro