Mod de preparare
Pentru ca probabil va ganditi ce sa mai gatiti acum in plina vara, mai ales ca este mult prea cald pentru a sta in bucatarie, va propunem un meniu usor si rapid, de sezon.
Felul I
Supa de salata
Ingrediente si cantitati:
3 l apa
6 salate
1 ceapa
1 capatana de usturoi
1 lingura untura
50 g. slanina
2 oua
sare
Mod de preparare:
Se pune apa la foc. Cand da in clocot, se adauga sare, o ceapa si cativa catei de usturoi, toate tocate, si cateva salate taiate bucati. Separat, se prajesc in untura slanina taiata cuburi si cativa catei de usturoi tocat. Cand incep sa se rumeneasca, se pun in supa. In tigaia in care s-a prajit slanina, se face o omleta obisnuita din doua oua, se taie in cuburi si se pune in supa inainte de a fi servita la masa. Dupa dorinta se poate adauga putin otet.
Felul II
Dovlecei cu mazare si verdeata
Ingrediente si cantitati:
1 kg. dovlecei in floare
4 rosii
250 g. mazare verde boabe
1 ceapa
1 lingurita marar si patrunjel tocat
2 linguri ulei
sare
Mod de preparare:
Se toaca ceapa marunt si se prajeste cu putin ulei. Se adauga dovleceii in floare, proaspeti, cateva felii de rosii si verdeata tocata. Se potriveste de sare, se acopera si se da la cuptor. Cand dovleceii sunt gata, se adauga mazarea fiarta separat in apa cu sare. Mancarea se serveste rece.
Desert
Inghetata de fragi
Ingrediente si cantitati:
500 g fragi alesi
300 g zahar
zeama de la 1 lamaie
3 linguri frisca batuta (facultativ)
Mod de preparare:
Se spala fragii si se scurg bine. Se trec prin sita. Se face separat un sirop de zahar cu apa, care se fierbe doua minute pe foc iute. Se amesteca cu fragii, fara sa se mai tina pe foc, si dupa ce s-a racorit, se adauga, dupa dorinta, zeama de la o lamaie si putina frisca batuta. Aceasta se combina foarte bine cu aroma fragilor, dand inghetatei un gust placut. Se toarna compozitia in serbetiera si se ingheata.
>print