Atat pe internet, cat si in magazine sau la marile case de licitatie, interesul pentru camee este in continua crestere. De fapt, interesul pentru camee, pentru acest gen de bijuterii, aparute cu sase secole inainte de Hristos, nu a disparut niciodata.
Atat pe internet, cat si in magazine sau la marile case de licitatie, interesul pentru camee este in continua crestere. De fapt, interesul pentru camee, pentru acest gen de bijuterii, aparute cu sase secole inainte de Hristos, nu a disparut niciodata.
Aceste delicate si incredibil de minutioase sculpturi in relief, realizate pe suprafata unor pietre fine, in fildes sau in sidef, in straturi de culori diferite si plasate in monturi din metal sau pietre pretioase, nu au contenit sa fascineze prin farmecul si poezia lor. Aerul romantic pe care il confera oricarei tinute nu are cum sa nu te cucereasca.
Dupa ce au fost extrem de apreciate in Grecia Antica, au dobandit o deosebita popularitate si la Roma, pentru a renaste mai apoi in Anglia, in timpul domniei Regelui George al III-lea. Ceva mai apoi, Regina Victoria a devenit o pasionata colectionara de camee. Insa de-abia in a doua jumatate a secolului al XIX-lea s-a trecut la o productie de masa.
Camee, precum cele realizate, de exemplu, in onix, in Italia inceputului de secol XIX, se vand la marile case de licitatie cu mii de euro, iar cea mai mare camee antica, ce s-a pastrat pana in zilele noastre, datand din perioada Imparatului Claudius, este, fara indoiala, asa-numita Mare Camee a Frantei, atestata deja din primul inventar al tezaurului de la Sainte Chapelle, din 1279. Cu dimensiuni imense pentru o camee, de 31 cm pe 26,5 cm, nu are cum sa nu te fascineze prin finetea si complexitatea sculpturii in 24 de straturi grupate pe cinci nivele.
Dincolo de aceste capodopere, oferta de camee ce ne intampina astazi pe piata este cu adevarat impresionanta prin marea ei diversitate, atat din punctul de vedere al pretului, de la cateva zeci la cateva mii de lei, cat si din punctul de vedere al materialelor din care sunt realizate, al finetii si simtului artistic cu care sunt lucrate.
Din aceasta ampla oferta se remarca insa cameele Carada, aduse in Romania de catre magazinele You&Me. Realizate in Italia, de compania CIRO SCHIAVO, a fratilor Tommaso si Mario Schiavo, mostenitori ai unei vechi traditii italiene, cameele Carada se bucura de un imens succes. Si nu numai in Italia! Dincolo de talentul si de maiestria mesterilor ce le realizeaza, impresioneaza si atentia cu care sunt selectionate materialele folosite - exemplare deosebite de coral, sidef, pietre si metale pretioase. Cameele Carada reprezinta adevarate opere de arta care te cuceresc cu frumusetea lor izvorata din autentica traditie a mesterilor italieni de secol XIX.
Superbele bijuterii Carada se gasesc in magazinele You&Me.
Adresele magazinelor You&Me:
UNIREA SHOPPING CENTER
P-ta Unirii, nr. 1, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.288
BUCURESTI MALL
Calea Vitan, nr 55-59, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.287
PLAZA ROMANIA
Bd. Timisoara, nr. 26, Sector 6, Bucuresti; Tel: 0727.223.289
ELIANA MALL
Str. Bazaltului, nr. 2, Brasov; Tel: 0727.223.285
UNIREA SHOPPING CENTER
Bd. Garii, Brasov; Tel: 0727.223.291