26
Cele mai importante 4 tendințe pentru rochiile de mireasă din 2021
Modă · Moda de la A la Z / 19.10.2020

Din cauza pandemiei de COVID, multe nunți au fost fie amânate, fie anulate. Cele mai multe mirese își pun speranța în faptul că anul 2021 va fi diferit și că pot avea nunta perfectă la care visează.

Cu toate acestea, pandemia și-a pus amprenta și asupra modului în care oamenii își planifică nunțile, inclusiv asupra ținutelor purtate de mirese.

Designerii și specialiștii din domeniul modei au făcut câteva predicții asupra alegerilor pe care le vor face viitoarele mirese în ceea ce privește rochiile și ținutele de nuntă. Iată care sunt cele mai importante 4 tendințe pentru rochiile de mireasă din 2021:

Două ținute

Cel mai important trend pentru miresele anului viitor pare să fie purtarea a două ținute în ziua cea mare. Designerii, magazinele de lux și chiar cele pentru rochii de mireasă second hand au observat că tot mai multe mirese sunt în căutarea a două ținute pe care să le poarte în ziua nunții, potrivit specialiștilor citați de whowhatwear.co.uk.

„Am observat că miresele își cumpără două rochii. Una pentru o 'micronuntă' și una pentru marele eveniment, care are loc mai târziu. Multe cupluri vor să păstreze acea dată inițială, specială pe care au ales-o, deci este o oportunitate grozavă pentru mirese să încerce un look minimalist. Apoi, pentru petrecerea principală pe care o planifică pentru atunci când nu vor mai fi restricții, miresele aleg o rochie de mireasă tradițională”, declară Megan Ziems, fondatoarea unui atelier pentru rochii de mireasă.


Citește și: 
Rochii de mireasă pentru nunta în aer liber. 35 de modele

Deși pare să fie un trend recent, este de fapt ceva obișnuit la noi în țară. De obicei miresele care fac cununia civilă și cea religioasă în aceeași zi aleg să poarte două ținute diferite. În prezent, însă, alegerea celor două ținute este determinată de pandemia de coronavirus și de faptul că multe cupluri au decis să facă o ceremonie restrânsă și să aștepte ridicarea restricțiilor pentru a face o petrecere cu mulți invitați.

De asemenea, este o tendință influențată de nunțile regale din ultimii ani. Meghan Markle a purtat două rochii la nunta cu Prințul Harry, la fel și prințesele Eugenie și Beatrice au ales să aibă două ținute în ziua cea mare.

Simplitate

O altă tendință majoră, cauzată de faptul că ceremoniile sunt mai restrânse, este alegerea unor modele simple. Miresele sunt în căutarea unor rochii care să le reprezinte personalitatea, dar în același timp să fie minimaliste și feminine. Cele mai populare stiluri sunt cele inspirate de anii '90, precum și rochiile drepte, din materiale cu aspect prețios așa cum este satenul. Atenția la detalii este foarte importantă, iar croiala trebuie să fie impecabilă.

Rochii sustenabile

Deloc surprinzător, miresele se gândesc de asemenea și la sustenabilitate. Platforma globală de modă Lyst a dezvăluit că anul acesta au crescut cu 38% căutările care includ termenii „vintage”, „secondhand” sau „purtate”. Sunt în medie 20.000 de căutări cu acești termeni în fiecare lună. În afara faptului că își doresc tot mai mult rochii frumoase indiferent dacă nu sunt noi, viitoarele mirese vor și rochii pe care le pot purta și cu altă ocazie, nu doar la nuntă. Din acest motiv aleg rochii de tip furou sau costume.

Ținută din două piese

Un alt trend interesant este acela al ținutelor de nuntă din două piese. Miresele nonconformiste aleg fuste și topuri de nuntă care arată excelent împreună, fiind o modalitate simplă de a crea un look modern și original. Pe de altă parte, este un mod simplu prin care pot repurta separat piesele, fie că este vorba de un top elegant, o fustă vaporoasă sau un bolero sofisticat. Și costumele formate din sacou și pantaloni se fac remarcate, fiind purtate în special de miresele care preferă un look statement diferit.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro