10 obiceiuri ale oamenilor inteligenţi
Nu contează cât de inteligent crezi că eşti, dacă în mod constant faci lucrurile prost.
Oamenii inteligenţi iau decizii inteligente şi acest lucru e cel mai important factor în ceea ce priveşte câştigul tău. De aceea, cea mai importantă alegere pe care poţi să o iei vreodată este să cauţi oameni deştepţi în relaţiile profesionale. Iată cum să afli dacă cineva e inteligent:Ei iau decizii inteligente
Oamenii inteligenţi ştiu că acţiunile lor au consecinţe. Ei ştiu, de asemenea, că trebuie să aibă rezultate la un moment dat. Cu alte cuvinte, câteva apeluri inteligente nu te vor face omnipotent. Luarea în mod consecvent a deciziilor bbune necesită disciplină şi concentrare.
Ei învaţă din propriile greşeli
De la primii paşi până la ultimii, învăţăm totul în viaţă prin încercări şi greşeli. Cu toţii le facem, pentru că aşa învăţăm. Oamenii inteligenţi învaţă de la ei. La urma urmei, dacă nu te confrunţi cu realitate şi te judeci sincer, nu vei mai face niciodată mai bine data viitoare.
Ei nu au toate răspunsurile
E enervant să crezi că ştii totul. Este şi amuzant într-o oarecare măsură, dar dacă o spui serios, impactul nu e unul plăcut. Oamenii inteligenţi nu trebuie să întărească în mod constant acest fapt acţionând ca şi când ar ştii totul. Ei sunt suficient de deştepţi pentru a şti cât de mult nu ştiu.
Se înconjoară cu oameni inteligenţi
Persoanele fizice pot fi inteligente, dar echipele mici fac cea mai bună muncă. Steve Jobs a fost un obsedat de control, dar s-a asigurat că opt sau nouă persoane din echipa sa de conducere erau cei mai talentaţi oamenii pe care îi putea găsi şi i-a învăţat să facă acelaşi lucru şi cu echipele lor.
Sunt plini de resurse
Inteligenţa umană este un avantaj evolutiv. Oamenii inteligenţi sunt, în general, mai adaptaţi şi mai creativi în modul în care folosesc mediul înconjurător pentru a obţine rezultate.
Ei sunt raţionali
Chiar şi atunci când sunt prezentate dovezi incontestabile că greşesc, mulţi oameni îşi vor păstra în mod consecvent părerea ca şi când viaţa lor depinde de ea. Fără gândirea critică, raţionamentul logic, cauzalitatea şi ştiinţa, am fi trăit încă în vremurile întunecate.
Ei nu îşi urmează capriciile
Trăim în epoca de aur a mofturilor şi a pseudoştiinţei. Pretinsa cunoaştere a realităţii nu se regăseşte în cazul oamenilor inteligenţi.
Nu se întind mai mult decât pot
Cu toţii ne întindem mai mult decât ne ţine plapuma când suntem tineri. Dar, odată ce am obţinut ceva pe care nu dorim să îl pierdem, nu este o idee bună să risipim şansa care ne-a fost oferită. Oamenii inteligenţi asta fac!
De cele mai multe ori sunt proprii lor duşmani
Ca un om să se dezvolte, e nevoie de autocritică. Oamenii inteligenţi sunt un fel de yin şi yang, ei au nevoie unul de altul pentru a coexista.
Ca antreprenori, nu sunt întotdeauna de succes
Atunci când vine vorba de succesul afacerii, inteligenţa este necesară, dar nu suficientă. Poţi face o avere dintr-o singură afacere inteligentă, dar nu despre asta e vorba aici. Pentru a găsi şi a conduce o afacere de succes pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să fii deştept.