5 rezoluții de Anul Nou pe care poți să le schimbi cu ceva mai bun
Dacă îți fixezi niște obiective corecte și le urmărești constant, șansele de a le îndeplini sunt mai mari și resimți o presiune mai mică. Renunță la unele rezoluții tipice și fă-ți planuri rezonabile!
Cum se apropie sfarsitul anului, cum rasar noi sperante, noi planuri si obiective pentru cel care vine. Toata lumea isi fixeaza rezolutii de Anul Nou: „la anul o sa slabesc”, „la anul remobilez bucataria”, „o sa iau legatura cu prietenii din copilarie” – si cate si mai cate. Cu totii ne dorim lucruri noi in anul urmator, dar cand intram in februarie, 80% din cei care isi stabilesc rezolutii deja au uitat de ele sau au acumulat destula frustrare pentru ca nu reusesc sa le urmeze.
Nu renuntam la rezolutiile noastre pentru ca nu suntem in stare sa le urmam, renuntam pentru ca ne fixam gresit rezolutiile, scrie Thrive Global. Asa ca, in loc sa ne alegem obiective care ne depasesc si nu ne ajuta sa evoluam, mai bine renuntam la acest obicei si ne stabilim niste simple intentii. Fara sa promitem marea cu sarea, fara sa facem o obsesie din planurile noastre, ne va fi mai simplu sa ne gandim ca vrem sa facem ceva si sa incepem sa actionam putin cate putin, cu pasi marunti.
Daca obectivele pentru urmatorul an sunt orientate spre actiune si sunt rezonabile, avem mai multe sanse sa simtim ca facem progrese si sa fim mandri de ceea ce am realizat pas cu pas, imbunatatindu-ne felul in care muncim si traim – nu doar in perioada sarbatorilor, ci tot anul.
Asadar, daca aveai de gand sa urmezi vreuna dintre aceste cinci rezolutii de Anul Nou, mai bine alegi niste obiective mai realiste:
Schimba „voi manca sanatos” cu „fac o lista cu produsele sanatoase care imi plac si o postez peste tot ca sa o pot vedea”
De multe ori, ceea ce mancam nu are nicio legatura cu ceea ce ne-am propus sa mancam. Alegerile noastre alimentare sunt deseori rezultatul oboselii de a lua decizii, spune Deborah Cohen, cercetatoare la RAND Corporation. De aceea ne e mai usor sa mancam o felie de pizza decat sa umblam printre rafturile magazinelor, in cautarea produselor sanatoase.
Daca scrii o lista scurta cu produse sanatoase care iti plac, iar apoi o lipesti pe frigider si o salvezi in telefon, vei lua decizii mai bune atunci cand creierul tau e obosit. Lista gata facuta iti va aminti alegerile sanatoase cand vei fi tentata „sa ataci” o punga cu covrigei.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro