Ce este ceața mentală și cum o poți trata în mod natural
Psihologie · Autocunoastere / 17.01.2019

Ceața mentală este o experiență cu care devin familiarizați din ce în ce mai mulți oameni. Medicina occidentală ignoră adesea dezechilibrele energetice din organism, însă medicina din Est ne ajută să înțelegem mai bine și să tratăm această problemă. Cât de des ai experimentat ceața mentală și ce pare să o declanșeze?

Ce este ceața mentală?


Ceața mentală este o stare de confuzie mentală. Unele persoane nu pot gândi, nu se pot concentra și nu par a-și găsi cuvintele potrivite. Altele au probleme cu amintirea faptelor, fețelor sau evenimentelor. Ceața mentală poate face o persoană să se simtă nemotivată, deprimată, anxioasă sau să treacă de la o stare la alta în intervale scurte de timp. Multe persoane cu această ceață mentală sunt diagnosticate cu tulburare de deficil de atenție. 

Medicina occidentală trece cu vederea adesea dezechilibrele energetice din organism. Medicii recomandă frecvent medicamente stimulatoare și așteaptă rezultatele. Prin intermediul acestei abordări, sunt omise oportunități de a vindeca organismul și de a trata ceața mentală în mod natural, fără efecte secundare posibil periculoase. Medicina orientală tratează corpul ca un întreg. Niciun organ nu poate fi înțeles decât prin relație cu întregul organism. Se crede că dezechilibrul sau blocajul Ying și Yang din organism duce la apariția bolilor. Pentru a menține sau pentru a restabili echilibrul, mâncarea sănătoasă, acupunctura, homeopatia, terapia chineză pe bază de plante și Reiki sunt folosite pentru a vindeca o persoană emoțional, mental, spiritual și fizic.

De ce contează atât de mult mâncarea?


Pentru ca organismul să fie echilibrat și creierul să funcționeze în mod optim, acestea trebuie să fie armonizate și hrănite. Practicanții medicinei orientale înțeleg importanța nutriției și a sănătății digestive pentru o minte sănătoasă. În loc să se concentreze asupra cantității de alimente și a numărării caloriilor, în Orient se concentrează asupra calității alimentelor, a aromei, a temperaturii și a modului în care organismul poate beneficia de alimente. Înțelegând că alimentele pot reprezenta cea mai semnificativă formă de tratament sau cea mai eficientă otravă, asiaticii subliniază nevoia de a consuma alimente dense și nutritive, fără să fie prelucrate, fără zahăr, aditivi alimentari și substanțe chimice artificiale. De asemenea, este esențială testarea sensibilităților alimentare și a inflamației intestinale, deoarece acestea sunt adesea vinovate pentru ceața mentală și disfuncția neurologică.

Reiki pentru a trata ceața mentală


Reiki presupune canalizarea energiei pentru a sprijini capacitatea naturală a organismului de a se vindeca. Este o metodă veche japoneză de vindecare, care datează din secolul al XIX-lea. Practicanții canalizează o forță energetică a vieții nevăzută și ajută la echilibrarea corpului și minții. Reiki este folosit pentru a vindeca sănătatea fizică a unei persoane, precum și pentru a menține echilibrul sistemic în creier și în sistemul nervos fără efecte secundare.

Terapia chinezească pe bază de plante


Terapia chinezească pe baze de plante este folosită de peste 5.000 de ani și este cel mai vechi sistem medical din lume. La fel ca alte modalități din medicina chineză, terapia pe bază de plante are ca scop echilibrarea și reinstaurarea homeostaziei în organism, pentru a întări rezistența la boli. Terapia chinezească pe bază de plante tratează și condițiile emoționale și neurologice. Printre plantele chinezești utilizate în mod tradițional pentru a trata ceața mentală, anxietate, focalizare se numără și:

Ciupercile Reishi - pot da o stare de calm și ajuta la îmbunătățirea concentrării;

Ginko Biloba - crește fluxul de sânge pentru a oferi claritate mentală și pentru a îmbunătăți memoria;

Ginseng siberian - reduce oboseala, sprijină glandele suprarenale și oferă claritate mentală;

Chai Hu - reduce stresul și simptomele depresiei, pentru a îmbunătăți memoria;

Jujubes sau curmale chinezești - restabilesc echilibrul, stimulează producția de celule roșii, pentru a calma mintea.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro