Ce mai înseamnă fericirea în timpul unei pandemii?
Psihologie · Autocunoastere / 03.05.2020

Creșterea nivelului de fericire în timp de pandemie pare puțin probabil. Chiar egoist, pe alocuri. Cum să te gândești la moduri în care să fii și mai fericit, când în lume se întâmplă atâtea tragedii pe minut?

Pe de alta parte, cum sa nu te gandesti la cat de norocoasa esti? Sau la cum sa faci sa simti asta mai des?

E mult mai liniste afara, dar oare inauntrul tau cum e? Tot ce stiai s-a schimbat peste noapte si te simti ca un infractor cand iesi pe strada.

Suntem obligati sa ne oprim, sa regandim viata noastra de zi cu zi, sa reorganizam prioritati si valori.

Am primit timpul si pauza pe care le ceream cu ardoare. Ce facem cu ele? Cedam presiunii exterioare de a fi productivi si de a iesi cu noi certificari sau un business inceput in carantina? Sau ne intoarcem inspre interior si ciuluim urechile catre zgomotul care exista acolo?

Drumul catre fericire este tot timpul un Transfagarasan emotional, insa punctul de plecare e mereu sinele


Stiai ca cel mai popular curs de la Harvard este cel despre fericire? Aparent, n-are nimic de-a face cu businessul sau stiintele politice, si totusi, cei mai multi studenti se inghesuie la cursul care studiaza fericirea la fel de riguros ca administrarea afacerilor.
 
Descifrarea fericirii a devenit obiect de studiu international, cu precadere in ultimii 30 de ani. Premii Nobel au fost oferite cercetatorilor stiintifici in acest domeniu, exista specializari de doctorat pe tema asta, o multitudine de lucrari si studii de prestigiu. Fericirea e treaba serioasa si nu mai e lasata de mult pe mana unor hipioti la vreun festival colorat, desi si aia avea farmecul sau.

Fericirea e o ecuatie pe care numai tu o poti rezolva


De fapt, fericirea te asteapta dupa ce rezolvi cu succes 3 ecuatii, toate legate de contextul tau personal. Ce noroc ca ai ceva mai mult timp la dispozitie pentru a cotrobai prin sertarele inimii pentru raspunsuri. Citește continuarea pe andreearaicu.ro




Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro