Ce sunt demisexualii? Ai putea fi și tu unul!
Psihologie · Autocunoastere / 18.09.2017

Se poate să fi auzit de demisexualitate în mediul online și nu, nu înseamnă că ai o atracție exclusivă pentru Demi Moore.

Demisexualitatea este un termen care a fost folosit pentru prima dată în 2006 pentru a descrie orientarea sexuală a unei persoane care simte atracție sexuală numai după formarea unei conexiuni emoționale. Iată ce trăsături definesc demisexualii și află dacă te numeri și tu printre aceștia!

Ce caracteristici au demisexualii?


S-ar putea să te gândești că toată lumea se înscrie în această categorie. Însă este greșit, deoarece diferența dintre dorința comună de a avea o legătură profundă și demisexualitate este aceea că demisexualitatea prezintă o lipsă totală de sentimente sexuale fără prezența unei legături profunde semnificative. Orientarea intră sub aspectul asexualității și înseamnă adesea că demisexualii nu simt nimic sau foarte puțin, în timp ce alți oameni se confruntă cu dorințe sexuale la începutul pubertății. Demisexualii sunt capabili să dezvolte atracție sexuală, dar numai în anumite circumstanțe și nu în mod regulat.

Așa că aventurile de o noapte nu sunt specifice demisexualilor


Există o comunicare neadecvată în rândul comunității online când vine vorba de demisexualitate, persoanele care se încadrează în această categorie fiind catalogate ca pretențioase și cu un libidou scăzut, dar potrivit celor care chiar sunt demisexuali este o orientare foarte reală. Persoanele cu un libidou scăzut, ca urmare a dezechilibrului hormonal sau medicamentelor, tind să simtă că le lipsește ceva, însă acest lucru nu se aplică și în cazul persoanelor demisexuale, care au tendința de a-și vedea experiența atracției ca pe o parte unică a vieții lor.

Se întâmplă de multe ori ca demisexualii să fie catalogați ca fiind bisexuali, homosexuali și heterosexuali, însă nu simt că se încadrează în aceste orientări per total, deoarece aceste grupuri încă simt atracție pentru străini. Însă atunci când cunosc pe cineva și simt că au mai multe în comun cu ei la nivel emoțional, există o șansă să se simtă atrași. Dar acest lucru nu este definit. De asemenea, experimentează atracție sexuală doar pentru puțin oameni și doar după ce i-au cunoscut și au simțit că au în comun lucruri pe plan emoțional sau că au trecut prin aceleași probleme.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro