3. Caracterul conștiincios


Persoanele conștiincioase sunt de obicei bine organizate, eficiente și de încredere. Acestea reprezintă conducătorii și executanții dintr-un grup. Scopul lor principal este de a-și atinge întotdeauna potențialul maxim și fac acest lucru prin planificarea lucrurilor din timp. Persoanele mai puțin conștiincioase îi privesc pe acești oameni ca fiind prea obsedați, încăpățânați și frustranți. Dar dacă vrei să-ți îmbunătățești cariera, cel mai bun tip de personalitate al partenerului este acesta. Cercetările au constatat că, după ce se căsătoreau cu parteneri conștincioși, oamenii aveau mai multe șanse de a-și duce cariera la următorul nivel. Acest lucru se datorează faptului că un partener conștiincios te va face o persoană mai productivă și mai hotărâtă.

4. Caracterul deschis


Oamenii cu un caracter deschis au o imaginație vie și o varietate de interese. Le place să exploreze lumea și regăsesc curiozitatea și creativitatea în tot ceea ce fac, motiv pentru care preferă, în general, varietatea în fața rutinei stricte. Persoanele deschise au parte de cele mai intense experiențe, le place să împingă limitele la nivel fizic, mental și spiritual. Persoanele acestea pot fi percepute ca imprevizibile de către alți oameni. Cercetătorii au descoperit că oamenii deschiși împărtășesc aceleași politici: sunt liberali și există mari șanse să împărtășească ceea ce simt cu privire la viziunea politică.

5. Extroversiunea


Persoanele extrovertite sunt foarte active atunci când se află în preajma altora, în mijlocul activităților sociale în principiu. Acestea iubesc interacțiunea, nu se îndepărtează niciodată prea mult de lumina reflectoarelor și solicită atenția celorlalți mereu. Cei din afară le pot percepe ca fiind copleșitoare și obositoare. Cercetările au ajuns la concluzia că bărbații extrovertiți au cele mai puternice strângeri de mână, însă același lucru nu se aplică și în cazul femeilor.

De ce ar trebui să îți înțelegi personalitatea?


Știai că personalitatea pe care o ai toată viața este deja determinată de trăsăturile de personalitate pe care le aveai deja la vârsta de șapte ani? Iar dacă nu vei experimenta ceva extrem de schimbător în viața ta, personalitatea ta va rămâne stabilă pentru tot restul vieții. Este important să o înțelegi pentru a te cunoaște mai bine, pentru a-ți da seama cum reacționezi în anumite situații și ce poți face pentru a preveni diferitele discuții provenite din diferențele față de ceilalți oameni.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro