15 lucruri pe care nu trebuie să le faci în străinătate
Fiecare țară are propriile tradiții și este foarte important să le iei în calcul dacă vei călători spre destinații variate. Află ce lucruri nu trebuie să faci în diferite țări pentru a avea parte de o vizită productivă sau de un sejur relaxant fără să încalci regulile de politețe.
Mergi într-o excursie cu prietenii, planifici o vacanță de vis cu familia sau ai întâlniri de afaceri în locuri diferite? Este foarte util să știi ce lucruri sau gesturi trebuie să eviți când te afli în diferite țări pentru a nu părea nepoliticos și a da un ton pozitiv fiecărei interacțiuni cu persoanele care locuiesc acolo. Dacă ții cont de aceste reguli ți-ai putea face prieteni noi mai ușor și te vei integra în atmosfera locală, având amintiri plăcute din vacanțe plus mult succes în plan profesional.
Iată ce lucruri trebuie să eviți, în funcție de țara în care te afli:
1. Ucraina
Nu da niciodată flori în număr par pentru că în majoritatea țărilor din Europa slavă acest tip de aranjamente florale este utilizat pentru înmormântări.
2. Franța
Nu vorbi și nici nu pune întrebări despre bani pentru că este considerat un subiect foarte nepoliticos.
3. Noua Zeelandă
Nu claxona pentru că se consideră că este o insultă la adresa altui șofer. Este, totuși, acceptabil să claxonezi pentru a-i atrage atenția altui șofer când semaforul este verde și nu înaintează.
4. Italia
Nu comanda cappuccino la restaurante. Deși poți face acest lucru chelnerii vor fi surprinși pentru că italienii obișnuiesc să bea cappuccino la micul dejun.
5. Ungaria
Ciocnitul paharelor atunci când se face un toast este un obicei care datează de mult timp, dar de obicei se evită acest gest când este vorba despre halbe de bere.
6. Germania
Nu felicita niciodată pe cineva pentru ziua de naștere înainte de data respectivă. Există superstiția potrivit căreia dacă faci acest lucru persoana respectivă nu va trăi până la acea dată.
7. Kenya
Nu fi primul care folosește prenumele în cadrul unei conversații. Așteaptă ca interlocutorul să îți spună pe numele mic mai întâi.
8. Chile
Manierele din timpul mesei sunt foarte importante. Nu mânca niciodată cu mâna.
9. Singapore
Manierele legate de alimente contează și aici foarte mult. Nu mânca în mijloacele de transport în comun, nu hrăni păsările, nu arunca gunoaie pe stradă și nu scuipa.
10. Mexic
Nu te ofensa când auzi diferite glume pentru că localnicii nu încearcă decât să fie amuzanți.
11. Norvegia
Nu întreba diferite persoane dacă merg la biserică pentru că o mare parte a populației nu face acest lucru.
12. Turcia
Nu folosi gestul caracteristic pentru „ok” pentru că este considerat obscen.
13. Irlanda
Nu încerca să le imiți accentul pentru că locuitorii din Irlanda consideră că nu au deloc un accent diferit și li se va părea jignitor ceea ce faci.
14. Marea Britanie
Nu întreba ce salariu are fiecare persoană, vei fi considerat nepoliticos.
15. Japonia
Regula de bază este să ți se ofere cele mai bune servicii, așa că nu va fi nevoie să lași bacșiș. În funcție de situație gestul tău ar putea fi considerat o insultă. Majoritatea restaurantelor japoneze cer clienților să plătească la casă, în loc să lase banii pe masă pentru chelner.