7 reguli ca să fii bine dispusă în fiecare dimineaţă
Psihologie · Antistres / 27.06.2017

Ţi se întâmplă de multe ori să fii foarte morocănoasă dimineaţa şi să nu ai chef de nimic, chiar dacă ai dormit suficient?

Obiceiurile tale zilnice ar putea fi de vină pentru starea ta proastă de dimineaţă şi motivul pentru care te trezeşti cu "faţa la cearşaf". Iată câteva reguli pe care să le urmezi pentru a avea o stare de bine imediat ce te trezeşti:

Plănuieşte de seara un mic dejun delicios

Ca să mănânci dimineaţa trebuie să te trezeşti mai devreme pentru a avea timp să-ţi prepari alimentele. Iar acesta este motivul pentru care numeroase persoane sar peste micul dejun. Preferă să mai doarmă câteva minute în plus decât să se trezească devreme pentru micul dejun. Iar atunci când nu mănânci dimineaţa şi bei cafea pe stomacul gol, glicemia ta este la un nivel scăzut şi ai o stare de nervozitate. O regulă simplă care te va ajuta să mănânci în fiecare dimineaţă este aceea de a-ţi pregăti un mic dejun de seara. Brioşele din ouă, terciul de ovăz cu fructe sau batoanele de cereale făcute în casă sunt câteva dintre soluţiile care te salvează dimineaţa.


Dormi pe spate

O dimineaţa bună începe după o noapte bună de somn. Din fericire, există unele lucruri pe care le poţi face pentru a dormi mai bine. În primul rând, dormi pe spate. Această poziţie este cea mai bună pentru coloana vertebrală şi gât, ceea ce înseamnă că nu vei mai avea dureri de spate în timpul zilei. De asemenea, dormitul pe spate este cea mai bună poziţie pentru a preveni apariţia ridurilor.

Pregăteşte-ţi de seara ţinuta

Dacă primul lucru pe care îl faci dimineaţa este să răscoleşti dulapul de haine în căutarea lucrurilor pe care vrei să le porţi în ziua respectivă, este clar că nu vei avea o stare de spirit prea bună. Este mult mai stresant să-ţi alegi ţinuta dimineaţa, decât dacă o pregăteşti de seara. Nu doar că vei fi mai relaxată, dar vei avea mai mult timp pentru activităţile tale preferate dimineaţa şi stilul tău vestimentar se va îmbunătăţi semnificativ atunci când ai ţinute gândite din timp.


Opreşte telefonul

Este mai uşor de spus decât de făcut, dar ar trebui să-ţi opreşti telefonul şi toate celelalte aparate electronice cu cel puţin o oră înainte de culcare. În acest fel vei reuşi să te deconectezi de la tot ceea ce îţi distrage atenţia şi te împiedică să adormi la timp sau care îţi tulbură somnul.

Trezeşte-te în fiecare zi la aceeaşi oră

Iar aici este vorba şi despre zilele de weekend. Atunci când îţi formezi o rutină şi te trezeşti în fiecare zi la aceeaşi oră, îţi stabilizezi ritmul circadian, ceea ce îmbunătăţeşte calitatea somnului şi te face mai productivă în timpul zilei. De asemenea, contează foarte mult şi sunetul alarmei care te trezeşte dimineaţa. În locul unor sunete care te trezesc brusc, alege melodii plăcute, precum sunete de clopoţei sau ciripit de păsări.


Organizează-ţi camera de seara

Să te trezeşti într-o cameră dezordonată poate fi destul de neplăcut, de aceea este de preferat să-ţi faci ordine în dormitor de seara. Ai grijă ca noptiera ta să fie bine organizată şi să arate frumos, pentru că va fi probabil primul loc pe care îl vei vedea imediat după ce îţi sună alarma telefonului.

Nu te ridica din pat imediat

După ce opreşti alarma, nu te ridica brusc din pat. Stai câteva minute în pat, întinde-ţi braţele şi picioarele, gândeşte-te la planurile pe care le ai pentru ziua respectivă sau la câteva lucruri pentru care eşti recunoscătoare în viaţă. Este o metodă prin care îţi formezi singură o stare de bine, chiar înainte de a începe ziua.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro