De ce reprimarea furiei nu este niciodată o idee bună și 3 moduri sănătoase în care să o eliberezi
Psihologie · Antistres / 12.03.2021

„Fiecare moment petrecut enervându-te înseamnă un moment irosit de pace și liniște.”

Probabil ca ai auzit de foarte multe ori aceasta idee, in diferitele sale forme. Desi sustinem abordarea optimista a vietii, trebuie sa iti spunem ca citatul de mai sus este complet toxic. De ce? Raspunsul este ceva mai lung, dar destul de simplu.

Inca de mici, suntem invatate ca emotiile se impart in emotii pozitive si negative. Printre cele negative, bineinteles, se afla tristetea si furia. „Nu e frumos” sa plangi in public si „nu se cuvine” sa ai o criza de nervi de fata cu alti oameni. Suna cunoscut, nu-i asa?


Ei, bine, este momentul sa intelegi un lucru foarte important: emotiile nu sunt altceva decat emotii. Ele nu sunt bune sau rele, ci doar sunt. Iar atunci cand sunt, este important sa le imbratisezi, sa le accepti in viata ta, sa le traiesti si sa le elimini.

Reprimarea furiei, mai periculoasa decat crezi


Furia reprezinta una dintre cele mai puternice emotii pe care le poti simti. Atunci cand esti furioasa, simti starea chiar si la nivel fizic. Esti tensionata, pulsul este accelerat, respiratia devine mai scurta sau sacadata.


Cand incerci sa inhibi aceasta stare pentru a ramane zen asemenea unui calugar budist, tot ce faci este sa ignori ce simti si sa stochezi furia in corp. In timp, starile apasatoare se pot materializa sub forma de dureri sau chiar afectiuni grave.

Asadar, ori de cate ori simti ca furia iti da tarcoale, cauta sa o eliberezi din corp si sa o trimiti cat mai departe, fara sa afecteze pe nimeni. Nici pe tine, nici pe cei dragi! Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro