Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții
Psihologie · Legatura minte-trup / 15.05.2020

Dacă acorzi atenție viselor și încerci să ți le reamintești cu exactitate atunci când te trezești, acestea pot fi folosite ca un fel de fereastră pentru subconștientul tău!

Poate că ai visat că ți-a căzut un singur dinte sau poate toți. Indiferent de scenariu, totul este înspăimântător. Cu toate acestea, visele cu privire la căderea dinților vin cu tot felul de sensuri interesante. Să știi să le interpretezi te va ajuta să faci mai bine față grijilor și nesiguranțelor cu care te confrunți!

Dacă îți poți interpreta visele, acestea îți pot indica direcția în care trebuie să mergi pentru a rezolva orice se întâmplă în viața ta de zi cu zi. Potrivit specialiștilor, visele cu privire la căderea dinților se întâmplă să fie unele dintre cele mai comune, așa că iată câteva explicații interesante:


  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Te lupți cu un complex de inferioritate


Dacă în ultimul timp te-ai simțit stânjenită, inferioară și cu stima de sine scăzută, aceste lucruri ar putea apărea sub forma unor vise privitoare la căderea dinților. Dinții care cad într-un vis este adesea un semn despre pierderea puterii personale. Dacă te încadrezi aici, s-ar putea să fie momentul să fii mai fermă în viața ta de zi cu zi. Dacă îți vei îndrepta atenția spre tine și spre nevoile tale și, eventual, să spui mai des NU, poți prelua o parte din acea putere pierdută și să simți că deții mai mult controlul.


  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Ți-e frică să nu spui ceva greșit


Visele cu privire la căderea dinților pot fi, de asemenea, interpretate ca o frică de a spune ceva jenant, ceva greșit. Trebuie să participi la un eveniment grandios sau ai o întâlnire importantă? Dacă da, există toate șansele să visezi așa ceva. Pentru a scăpa de griji, pregătește-ți din timp un discurs sau câteva idei pe care să le abordezi, astfel încât să simți că ții situația sub control și să fii mai încrezătoare.


  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Cineva din familia ta este bolnav


Dacă visezi că îți cad dinții, e posibil să te îngrijoreze starea de sănătate a unui membru al familiei. Dacă cineva la care ții este bolnav sau se apropie de sfârșitul vieții, visele tale pot începe să reflecte asta. Dacă te încadrezi aici, un terapeut îți poate fi de mare ajutor. Orice tip de schimbare și, în special, o schimbare care îți va afecta familia, poate fi dificil de gestionat și acceptat. Mergând la terapie, nu vei vorbi doar de preocupările tale, ci vei și învăța cum să ai grijă mai bien de tine în perioadele grele ale vieții.


  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Nu îți place cum arăți


Întrucât zâmbetul este strâns legat de atractivitate, are sens că visele despre căderea dinților ar putea indica probleme legate de stima de sine sau ar putea dezvălui o îngrijorare pe care cumva nu o identifici. Dinții ajută la formarea unei imagini atractive și joacă un rol important în jocul flirtului, motiv pentru care aceste vise pot provoca chiar frica de respingere. Zâmbetul tău indica modul în care ești capabilă să te confrunți cu lumea. Dinții care se destramă sau cad pot reflecta modul în care te simți.

Citește și: Ce înseamnă când te visezi mireasă

  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Gândul că îmbătrânești te îngrozește


Visele cu privire la căderea dinților pot fi un semn că ești îngrijorată de sănătatea cuiva sau de aspectul tău. Dar sunt, de asemenea, puternic asociate cu îmbătrânirea, motiv pentru care s-ar putea să descoperi că visezi acest lucru tocmai pentru că în prezent te gândești că îmbătrânești. Un cercetător a descoperit că femeile care sunt sau umrează să fie la menopauză visează adesea că le cad dinții. Motivul este simplu, se gândesc că îmbătrânesc. Dar, desigur, e ceva ce poți visa la orice vârstă.

  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Problemele financiare te stresează


Banii au puterea de a-i face pe oameni să se simtă în siguranță, astfel încât lipsa lor poate fi cu adevărat o pradă pentru subconștientul tău. Dacă nu ai suficiente economii, îngrijorarea poate apărea în visele tale.

  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Ai avut parte de experiențe neplăcute la stomatolog


Unii medici stomatologi sunt renumiți pentru că își fac pacienții să se simtă stânjeniți. Dacă ai fost recent la dentist și ți s-au spus lucruri care te-au făcut să te simți prost (trebuie să îți faci mai des detartraj, nu ai deloc grijă de dinții tăi, chiar te speli pe dinți? etc), rușinea ar putea apărea în visul tău. Poate fi o modalitate de procesare a faptului că nu ai avut prea multă grijă de dantura ta, dar poate servi și ca motivație.

  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Ai de luat o decizie importantă


Visele despre căderea dinților pot simboliza, de asemenea, o decizie importantă de viață. Dacă acest vis se tot repetă, ia-l drept o somație că trebuie să iei acea decizie odată pentru totdeauna. Deși nu ești foarte hotărâtă care e decizia corectă, uneori trebuie doar să-ți faci o favoare și să alegi ceva!

  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Întâmpini probleme în exprimarea gândurilor și sentimentelor


Dinții sunt un simbol al comunicării. De aceea, dacă visezi că îți cad, ar putea însemna că întâmpini probleme de exprimare. Acest vis este un semn că trebuie să te descurci și înfrunți tot ce îți oferă viața, astfel încât să poți dormi mai liniștită noaptea.

  • Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții:


Ești pe cale să faci o schimbare majoră în viața ta


Schimbările majore în viață, sentimentul că timpul trece și lucrurile avansează pot declanșa vise cu privire la căderea dinților. Ești pe cale să faci o schimbare mare? Sau începi un nou job? Atunci nu fi suprinsă dacă adormi și visezi că toți dinții îți cad! Acest vis este doar un mod ciudat prin care creierul tău asimilează schimbarea, dar este unul destul de comun.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro