Recomandări neobișnuite pentru a depăși o criză în căsnicie
Psihologie · Sentimente si relatii / 08.11.2023

Ultima recomandare este cea mai înțeleaptă! Află cum poți să-ți salvezi căsnicia!

Mort Fertel, un expert în relații, consideră că recomandările populare pentru salvarea căsătoriei, cum ar fi împărtășirea sentimentelor cu partenerul/a sau ședințele de terapie la un psiholog de familie, nu sunt întotdeauna eficiente, deoarece nu definesc exact ce trebuie făcut pentru a depăși criza.

  • Iată câteva recomandări neobișnuite ale lui Mort Fertel despre cum să-ți salvezi căsnicia:


1. Salvează-ți căsnicia chiar și singur.


De obicei, se crede că o căsătorie poate fi salvată numai atunci când ambii parteneri sunt gata să rezolve problemele.
"Eforturile depuse chiar și de o singură persoană pot schimba dinamica mariajului și îl pot motiva pe soțul/soția mai încăpățânat/ă să se alăture procesului de salvare a căsătoriei", spune Mort Fertel.

2. Nu-ți pune întrebări greșite.


Nu te întreba: "Este aceasta persoana potrivita pe care am ales-o ca soț/soție?". Cheia unei căsnicii de succes nu este să găsești persoana potrivită, ci să înveți să o iubești pe cea pe care ai găsit-o. Pentru că dragostea nu este noroc, este alegerea ta.


3. Separarea te desparte, nu te apropie.


Separarea, care se presupune că îți poate împrospăta sentimentele, vă poate îndepărta și mai mult unul de celălalt, mai ales în timpul unei crize de căsnicie în care scopul vostru este să fiți din nou mai apropiați.

4. Vorbește mai puțin despre probleme.


Conversațiile despre problemele din căsnicie nu le rezolvă, ci le fac mai profunde. Ele provoacă certuri și furie. A vorbi despre o problemă nu înseamnă că ai rezolvat-o. Vorbeste mai puțin, fă mai mult. Găsiți modalități reale de a vă rezolva dificultățile.


5. Nu crede că un terapeut îți va da răspunsurile exacte.


Ședințele de terapie îi ajută pe soți să discute între ei și să înțeleagă punctul de vedere al celuilalt, dar nu dau răspunsuri cu privire la ce trebuie făcut pentru a salva căsnicia. Drept urmare, cuplurile rămân foarte dezamăgite de terapia lor.

6. Nu le spune rudelor și prietenilor tăi despre criza din căsnicia ta.


"Una dintre cele mai importante valori ale căsătoriei este confidențialitatea, de aceea să vorbești cu rudele sau prietenii despre căsnicie sau soțul tău/soția ta este o mare greșeală. Aceasta este o încălcare a confidențialității pentru soțul/soția ta și este greșit"
, spune Mort Fertel.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro