Există vorba că oamenii ne tratează exact aşa cum o facem şi noi, iar acest lucru este în mare măsură adevărat!
Iată o listă de 10 lucruri care îţi otrăvesc viaţa şi află ce nu ar trebui să le permiţi altora să facă, conform brightside:
Te simţi ruşinat de aspectul sau preferinţele tale.
Trebuie să reţii că aici e vorba despre codul vestimentar sau despre maniere şi trebuie să respecţi regulile. Dar, dacă cineva vorbşte negativ despre hainele tale sau despre alegerile partenerului de viaţă, încearcă să nu te scuzi. Nu eşti vinovat cu nimic şi nu datorezi nimănui nimic!
Eşti forţat să alegi între cariera şi viaţa personală.
Din păcate, acest lucru se întâmplă foarte des, atât la serviciu, cât şi acasă. Dar nu există nicio lege care să-ţi impună să renunţi la familia ta în favoarea carierei sau invers. Prin urmare, nu trebuie să cedezi presiunii muncii tale sau a familiei tale şi să-ţi dedici timpul exclusiv doar unui aspect al vieţii tale. Comunicarea necesităţilor tale şi o bună gestionare a timpului te vor ajuta să excelezi la serviciu şi să ai timp pentru cei dragi, pentru hobby-uri şi distracţie în acelaşi timp.
Totul e decis pentru tine.
Este posibil ca mama şi tatăl tău să ştie cu adevărat ce e mai bine pentru tine, chiar dacă eşti deja şi tu părinte la rândul tău. Dar acest lucru nu le dă dreptul de a-ţi impune alegerea, oricât de bună ar părea. Aceasta e viaţa ta. Vei suporta consecinţele acţiunilor tale, astfel încât să ai dreptul să le faci.
Relaţiile care te fac nefericit.
Acesta nu e un îndemn la despărţire imediată dacă partenerul de viaţă te-a supărat. Dar dacă viaţa ta fără această persoană este mai uşoară decât alături de ea, ar trebuie să te gândeşti de ce sunteţi încă împreună.
Relaţiile intime nedorite, chiar dacă e vorba de soţul sau soţia ta.
Corpul tău îţi aparţine numai ţie şi drepturile conjugale nu înseamnă că poţi fi folosit fără să ţii cont de dorinţele şi dispoziţia ta. Un partener adecvat vor fi în regulă cu refuzul tău. În cazul în care se întâmplă contrariul şi eşti acuzat de egoism, ai un motiv serios să îţi analizezi relaţia.
Decepţiile constante.
Nu trece cu vederea pesre minciunile rudelor, prietenilor sau partenerului de viaţă. Dacă decizi să rămâi într-o relaţie fără să ai încredere, spune-i persoanei respective că ştii totul, fără să o judeci. Schimbarea acelei persoane nu e preocuparea ta, tu doar poţi oferi asistenţă. Dar ştii că dacă cineva te iubeşte şi te respectă, în primul rând nu te va minţi.
Lipsa de respect la locul de muncă.
Din nefericire, mulţi oameni sunt forţaţi să tolereze nerespectarea de către angajator sau colegi. Dacă te afli într-o situaţie similară, atunci întreabă-te dacă chiar ai nevoie de acest job încât să suporţi aceste nedreptăţi zilnic. Nu ezita să lupţi pentru drepturile tale şi nu îţi fie teamă să răspunzi graţios, dar ferm dacă eşti hărţuit.
Abuzul fizic şi emoţional.
Nu există nicio justificare pentru cei care te lovesc sau te umilesc în mod intenţionat. Siguranţa ta este cea mai importantă şi nu ar trebui să fii cu o persoană care îţi ameninţă constant sănătatea fizică şi psihică. Ai dreptul să întrerupi orice contact cu cel care te abuzează şi să îl reclami.
Controlul constant.
Dacă cineva controlează fiecare mişcare, fie că e vorba de părinţi, prieteni sau partener, asta nu înseamnă că îi pasă foarte mult. Toată lumea are nevoie de spaţiu personal, iar relaţiile sunt imposibile fără încredere reciprocă. Dacă situaţia e lăsată în voia sorţii, ea se poate transforma într-o adevărată tiranie.
Reproşuri pentru imperfecţiune.
Perfecţiunea este un mit. Este adevărat că imaginile copilului ideal, bărbatului adevărat sau fată de vis sunt în mintea tuturor, dar acest lucru nu dă dreptul nimănui de a-i certa pe cei dragi pentru că nu sunt aşa. Nu-i asculta pe cei care insistă să îţi schimbi culoarea părului sau să faci sport mai mult, schimbările tale nu garantează că te vor iubi mai mult. Nu trebuie să meriţi iubirea lor şi cerinţele lor vor deveni din ce în ce mai absurde în timp.