13 lucruri pe care orice persoană trebuie să le înveţe până la vârsta de 30 de ani
Viaţa abia începe după 30 de ani. Atunci suntem maturi şi ne dăm seama care sunt aspiraţiile şi dorinţele noastre adevărate.
Cu toate acestea, pentru atingerea ţelurilor şi pentru a obţine succesul maxim în toate sferele vieţii, merită să înveţi câteva lucruri până împlineşti vârsta de 30 de ani.Ce trebuie să ştii până la vârsta de 30 de ani?
Găseşte-ţi un job care îţi place
După absolvirea studiilor, toată lumea experimentează schimbarea locurilor de muncă, a birourilor, a salariilor şi a profesiilor. Dar, până la vârsta de 30 de ani este foarte important să găseşti acel loc de muncă ce îţi va aduce satisfacţie şi te va impulsiona să te dezvolţi şi să urci pe scara ierarhică.
Inventează şi găteşte propriul tău preparat
Poţi urî gătitul sau poţi cunoaşte toate reţetele lui Gordon Ramsay, dar, trebuie să ai un fel de mâncare pe care să îl găteşti mai bine decât oricine. Experimentează şi nu îţi fie teamă să îţi pui amprenta asupra preparatelor.
Dă-ţi seama cine sunt prietenii tăi adevăraţi
Când suntem tineri, suntem înconjuraţi de mulţi oameni şi primim pe oricine cu uşurinţă în viaţa noastră. Adesea, credem în mod eronat că toţi sunt prietenii noştri. Cu toate acestea, după un timp, ei dispar ţi numai adevăraţii prieteni rămân aproape de noi. Apreciază oamenii care au rezistat în timp alături de tine.
Nu mai împărtăşi tuturor detalii din viaţa ta personală
Reţine că, dacă vrei ca relaţiile tale să rămână puternice, nu trebuie să spui tuturor despre problemele tale personale. Dacă simţi nevoia să faci acest lucru şi să-ţi împărtăşeşti grijile cu cineva, mergi la un psihoterapeut. Un profesionist te va asculta cu atenţie şi te va ajuta să analizezi atât acţiunile tale, cât şi pe cele ale partenerului tău. Asta îţi va da ocazia de a privi lucrurile nu doar din poziţia victimei, ci să observi şi propriile tale greşeli şi slăbiciuni.
Prioritizează corect
Întotdeauna ne grăbim prin viaţă, încercând să facem cât mai multe lucruri. Dar, după un timp, înţelegem că ne concentrăm asupra lucrurilor mici şi le neglijăm pe cele importante. De obicei, călătoriile şi timpul petrecut cu familia ne rămân în amintire, nimeni nu îşi aminteşte că a trebuit să facă ore suplimentare la locul de muncă vineri seara. Este important să acorzi prioritate şi să faci ceea ce vrei cu adevărat cât mai des posibil.
Găseşte bani şi timp pentru vacanţe
Lipsa de odihnă duce la epuizare psihică şi fizică şi reduce nivelul general de eficienţă. De aceea, este mai bine să chelui bani nu pe cel mai nou model de smartphone, ci pe o vacanţă bine meritată. După ce te relaxezi pe deplin, bateriile vor fi încărcate şi vei putea face mai multe lcururi. Fă-ţi o regulă de a economisi 20% din salariul tău pentru o vacanţă viitoare.
Ia-ţi permisul de conducere
Obţinerea permisului de conducere te motivează pentru acţiuni ulterioare. Odată ce îl ai, te vei gândi la cumpărarea unei maşini şi, prin urmare, vei încerca să câştigi mai mulţi bani. Este mai uşor să călătoreşti dacă ai permis de conducere, poţi chiar să închiriezi o maşină ca să vizitezi noi obiective turistice.
Obţine venituri suplimentare
Asigură-te că ai o sursă suplimentară de venit până la vrâsta de 30 de ani. Poţi fi freelancer, poţi avea un venit pasiv sau chiar propria afacere. Chiar şi lucratul la una dintre cele mai stabile companii din oraşul tău nu îţi poate garanta un viitor stabil. De aceea, este necesar să îţi furnizezi o sursă suplimentară de venit, astfel încât să poţi face faţă oricărei situaţii critice posibile.
Mută-te din casa părinţilor tăi
Este foarte convenabil să locuieşti împreună cu părinţii, casa este mereu curată şi mereu ai mâncare la îndemână. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, trebuie să iei decizia de a te muta din casa lor şi este mai bine să o faci până la vârsta de 30 de ani. Te va ajuta să înveţi să îţi planifici bugetul, luând în considerare cheltuielile pe care nu le aveai înainte.
Învaţă să vorbeşti în public
Mulţi dintre noi se simt ciudat când trebuie să ţină un discurs public, să îşi spună punctul de vedere sau pur şi simplu să vorbească cu un străin. Învaţă să îţi învingi temerile. O persoană care rămâne întotdeauna calmă şi îşi alege bine cuvintele este primită cu respect şi atenţie. Fiind capabil să vorbeşti frumos, vei scăpa de nesigurnaţă, vei putea să îţi prezinţi proiectul cu succes, să îl convingi pe şeful tău să-ţi mărească salariul şi să încetezi orice dezbatere sau conflict inutil.
Găseşte-ţi stilul
O persoană adultă ar trebui să aibă propriul stil care să o facă să se simtă confortabil. După ce ţi-ai găsit stilul personal, vei uita de veşnica problemă a alegerii hainelor pe care să le porţi. Vei ştii deja ce haine să alegi pentru a-ţi exprima personalitatea şi unicitatea. Reţine că aspectul tău face prima impresie şi de aceea este foarte important.
Citeşte literatură clasică
Trecem prin literatura clasică în şcoală, dar din cauza vârstei fragede, nu realizăm profunzimea acelor poveşti. De aceea, nu ar trebui să fim leneşi şi să reluăm celebrele romane clasice. Cu siguranţă percepţia va fi diferită, vei observa mai multe detalii, sugestii ascunse şi chiar conexiuni cu lumea de azi. Mai mult, vei spori gradul de conştientizare culturală, vocabularul tău se va îmbogăţi şi vei putea purta discuţii interesante.
Menţine-te într-o formă fizică bună
Putem face exerciţii fizice mai uşor până la o anumită vârstă. Chiar şi mâncatul chipsurilor târziu în noapte pare să nu aibă vreun efect asupra corpului nostru. Cu toate acestea, tonusul muscular scade în timp şi metabolismul încetineşte. De aceea, dacă nu vrei să îţi petreci timpul liber pe o bancă la 50 de ani, ar trebui să îţi faci obiceiul de a face sport. Programul tău săptămânal ar trebui să includă activitatea fizică potrivită pentru tine.