Învață să ceri iertare ca să păstrezi relațiile cu apropiații
Psihologie · Situatii si sfaturi / 21.05.2020

Ai făcut o greșeală față de cineva și nu știi cum să-i explici că îți pare rău? Învață să ceri iertare fără să fii jenată. Este important să știi acest lucru elementar într-o societate în care comunicarea este esențială.

Putini oameni accepta cu usurinta sa ceara scuze. De fapt, putini isi recunosc greselile, iar cand vine vorba despre cerut scuze simt ca sunt protagonistii unei misiuni imposibile si umilitoare. Invata sa ceri iertare dupa indicatiile specialistilor de la psychologytoday.com si vei avea o legatura buna cu prietenii, colegii si cei cu care interactionezi des.

 

Lasa-ti orgoliul la usa si priveste din perspectiva celui fata de care ai gresit


Instinctul nostru primar este sa ne concentram asupra noastra, a Ego-ului, si sa respingem ideea ca am gresit. Mai mult, ne activam o forta de respingere a greselii si de protectie a stimei de sine. Mai bine gandeste-te de ce iti este greu sa recunosti ca ai gresit. Neaparat pune-te si in locul celuilalt. Poate iti dai seama mai usor care este adevaratul motiv. Poate ai o relatie speciala cu acea persoana. Daca faci eforturi sa intelegi si punctul de vedere al celui fata de care trebuie sa-ti ceri scuze, vei putea sa ii spui ca regreti sincer, fara sa simti ca te injosesti.

 

Cere-i scuze fara ocolisuri


Cand vine momentul sa ii spui ca regreti, nu incerca sa ocolesti cuvintele iertare, scuze, imi pare rau. Sinceritatea este foarte importanta, asa ca un mesaj scurt, onest este cel mai indicat in acest caz. Evita sa iti cauti cuvintele si sa devii neclara in exprimare. Daca mesajul tau mai are si alte interpretari, scuzele tale nu doar ca nu vor fi acceptate, dar risti sa trezesti si alte animozitati. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro