Fursecuri in forma de oua de Paste
Mod de preparare
Iti doresti ca toate felurile de mancare sa fie in ton cu sarbatoarea Pastelui? Si desertul pe care il pregatesti pentru cei dragi se poate incadra in aceasta categorie, daca urmezi reteta de mai jos!Ingrediente si cantitati:
1/2 cana unt, moale
1/3 cana zahar
2 lingurite lapte
1 cana faina
1/2 cana fulgi de nuca de cocos, dulci
zahar vanilat, pentru decor
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mari, amesteca untul si zaharul. Folosind mixerul, pe treapta de viteza medie, amesteca bine, pana cand obtii o compozitie cremoasa. Adauga laptele; amesteca din nou, astfel incat compozitia sa fie omogena. Redu viteza mixerului si adauga faina. Amesteca din nou, foarte bine. Incorporeaza fulgii de nuca de cocos, cu mana.
2. Inveleste aluatul astfel obtinut in folie pentru alimente, din celofan, si lasa-l la racit pana devine ferm, respectiv timp de 1-2 ore.
3. Incalzeste bine cuptorul. Din aluat, formeaza fursecuri de mici dimensiuni, similare unor oua de Paste. Asaza fursecurile pe o foaie de copt, neunsa, la distanta de 1,5-2 cm unul de celalalt. Introdu tava la cuptor 10-12 minute sau pana cand fursecurile incep sa se rumeneasca. Scoate tava din cuptor si lasa fursecurile la racit.
Sfat Eva: Pudreaza fursecurile cu zahar vanilat, pentru un plus de savoare.
Se obtin 48 de fursecuri.