Pulpa de miel cu plante aromate si sos
Retete pentru sarbatori / 18.09.2002

Mod de preparare

Ingrediente si cantitati:

1 pulpa de miel;
4 catei de usturoi, zdrobiti;
2 linguri cu sare;
2 linguri cu frunze de oregano, uscate si zobite;
1/2 de lingura cu piper;
1 cana cu vin rosu sec;
1/4 de cana cu ceapa verde, taiata marunt;
2 linguri cu zeama de lamaie;
2 linguri cu faina;
sare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se cresteaza adanc pulpa de miel, la intervale de 4-6 cm. Se amesteca usturoiul zdrobit, cele 2 linguri cu sare, oregano si jumatatea de lingura de piper. Se introduce apoi aceasta mixtura in crestaturile din carne.

2. Se pune pulpa de miel, cu partea grasa in sus, intr-o tigaie neacoperita. Se amesteca vinul rosu cu ceapa si zeama de lamaie. Se pastreaza o cana din aceasta mixtura pentru prepararea sosului.

3. Se unge carnea cu putina mixtura, in mod constant, timp de 30 de minute sau pana cand pulpa de miel se rumeneste.

4. Se asaza apoi friptura pe un platou incalzit si se pregateste sosul.

5. Se scurge intr-o cana sosul rezultat din pulpa de miel "imbalsamata" cu mirodenii. Se adauga apa acestui sos pana se umple o cana.

6. Se pun 2 linguri cu grasime intr-o tigaie, la flacara potrivita. Se adauga cele 2 linguri cu faina, sosul de carne si mixtura pastrata special.

7. Se lasa la fiert, amestecand continuu pana cand se incinge si da in clocot. Se mai lasa la fiert 1 minut, apoi se "asezoneaza" cu sare si piper, dupa gust.

8. Friptura se serveste calda, cu sos.

Articol
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro