Un Dragobete gustos si plin de iubire!
Mod de preparare
Sarbatoare traditionala a dragostei romanesti, Dragobetele pare sa fi fost surclasat cu succes de mult mai modernul (si mai comercialul) sau frate, Valentine's Day... Insa ar fi pacat sa ratezi o noua sansa de a-ti surprinde in mod placut partenerul de viata, aratandu-i cat de mult il iubesti. Profita de ziua de 24 februarie si pregateste-i o cina fantastica, in care vei include ingrediente afrodiziace sau mancaruri care "striga", prin definitie, "Dragostea pluteste in aer!".Insalata degli innamorati (Salata indragostitilor)
Ingrediente si cantitati:
6 avocado;
300 g crevete (proaspete sau congelate, desfacute din cruste) fierte;
2 teline taiate cubulete;
4 mieji de nuca;
maioneza, ketchup si smantana, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Curatati un fruct de avocado, indepartati samburele si taiati pulpa in cubulete.
2. Scufundati crevetele in apa fiarta pentru 30 de secunde, apoi raciti-l.
3. Puneti cubuletele de avocado si de telina, crevetele racit si miejii de nuca maruntiti intr-un vas de salata si amestecati-le bine.
4. Preparati un sos roz amestecand 4 linguri de maioneza cu lamaie, ketchup si smantana si garnisiti cu el salata.
5. Curatati cele 5 fructe de avocado ramase, indepartati samburii si taiati-le in jumatati.
6. Umpleti aceste jumatati de avocado cu salata preparata si puneti-le pe un platou pe care il lasati in frigider, la rece, pana cand veti servi aceasta delicioasa salata cu un vin rose sau unul spumos alaturi. Daca vei adauga si un strop de imaginatie, seara ta romantica este asigurata!
Stridii
Ingrediente si cantitati:
24 de stridii, preferabil Belon sau Marennes;
2 lamai taiate in patru;
fulgi de gheata.
Mod de preparare:
1. Cumpara stridiile de la un vanzator in care ai deplina incredere. Daca au fost cu adevarat proaspete, pot rezista chiar si 2 zile in frigider.
2. Stridiile sunt destul de greu de desfacut, asa ca vei avea nevoie de un desfacator special. Dupa ce le-ai desfacut, asaza-le pe un platou de argint, acoperit cu cuburi de gheata, si stoarce cateva picaturi de lamaie pe fiecare dintre ele. Nu consuma decat stridiile care s-au contractat atunci cand ai picurat lamaie pe ele, deoarece doar acestea sunt inca vii si bune pentru consum.
3. Un alt mod de servire este urmatorul: desfa doar putin cochilia cu o furculita si soarbe direct stridia. Tine-o putin in gura, pe palat, ca sa poti savura cu adevarat gustul si aroma ei inconfundabile, apoi inghite-o cu totul, fara sa o mesteci. Aceasta este singura modalitate in care adevaratii connaiseurs consuma binecunoscutul afrodiziac.
Si, daca doresti sa iti impresionezi cu adevarat partenera, poti incerca sa-l imiti pe Marele Duce Serghei al Rusiei, care a surprins-o pe frumoasa Agostina de Lierre cand i-a daruit un colier de perle ascunse intr-o duzina de stridii. Succes!
Macaroni a la Casanova
Ingrediente si cantitati:
50 g ansoa;
50 ml ulei de masline;
1 ardei iute, rosu;
250 g rosii decojite, din conserva;
50 g masline negre nesarate;
1 lingura bulion;
200 g macaroni sau gnocchi;
sare, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Spala si fierbe ansoa, apoi indeparteaza toate oasele si prajeste pestele in uleiul de masline, impreuna cu ardeiul iute taiat rondele. Apasa pestele cu o furculita pentru a-l face sa se desfaca in bucati.
2. Adauga rosiile decojite si maruntite, apoi bulionul si maslinele.
3. Fierbe totul la foc mic, amestecand in permanenta cu o lingura de lemn.
4. Separat, fierbe macaroanele sau gnocchi al dente (in asa fel incat sa nu se inmoaie de tot, ci sa ramana destul de tari).
5. Garniseste pastele cu sosul de ansoa pregatit si serveste-le calde.
Savureaza acest fel de mancare si bucura-te impreuna cu persoana iubita de aceste paste despre care regele placerilor, Giacomo Casanova, spunea: "Iubesc aceasta mancare cu un gust atat de minunat de puternic atunci cand este preparata de un bucatar napolitan foarte bun."