Bors de urzici
Mod de preparare
Reteta este din carnetelul bunicii, o garantie pentru gustul exceptional.Ingrediente:
o poala de urzici (sau 15-20 de gramajoare)
o legatura de ceapa verde
o ceapa veche
doi morcovi mici
un pastarnac
o telina mica
doi catei de usturoi
doi cartofi sau o canita de orez
un litru de bors de putina
leustean proaspat
cateva linguri de ulei
sare
piper
Mod de preparare:
1.Taie marunt ceapa veche, morcovul, pastrnacul si telina si pune-le la calit intr-o oala, cu capac, cu ulei si un praf de sare. Lasa-le sa se inabuse bine.
2.Adauga ceapa verde taiata, cu tot cu frunze. Adauga doua-trei cani de apa, orezul sau cartofii taiati in bucati si lasa totul sa fiarba.
3.Spala bine urzicile, si taie-le sau rupele in bucati mari. Pune-le la calit cu putin ulei. Adauga usturoiul taiat marunt. Lasa urzicile cat lasa putin suc. Adauga sare, piper.
4.Cand legumele au fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert.
5.Adauga borsul coloctit in prealabil. Potriveste de sare. La final adauga leusteanul taiat fin.
Sfat Eva: poti drege borsul cu un ou, batut ca pentru omleta, si cateva linguri de smantana. Pentru o culoare speciala, adauga si o legatura de loboda rosie .
Poate ca nu este una dintre cele mai reușite rețetei insa este un borș clasic de legume unde adaugam urzici. spanac sau ștevie, ce vi se pare bleea...? Habar nu aveți sa țineți lingura in mana și dati repede commentarii.. Pai la asta nu va întrece nici dracu.
Chiar vreau sa fac si eu! Abia aștept...ca sa nu mai zic de efectele curative ale urzicilor!! Am sa încerc reteta
dezgustatori sunteti voi care nu stiti cit de sanatoase sunt baniuesc ca sunteti super cititori de cancan unde se maninca ceva cu adevarat dezgustator
deja imi vine sa vomit :-&:-&
dezgustatot urasc urzikile si mai bn ma spanzur decat sa manank o asa prostie are o culoare de ziki ca e voma:-&:-&:-&:-& sunt de acord cu micky chiar ca e foarte dezgustator
Mi se pare dezgustator.....bors de urzici!?! Yuck
La sfirsit cind adaugi leusteanul taiat fin,taie si cateva codite de ceapa verde si pune capacul. Consuma-l la temperatura camerei(fara sa-l incalzesti)