Salata de spanac
Retete vegetariene / 02.04.2009

Mod de preparare

Din pacate noi nu obisnuim sa mancam spanacul crud. Este foarte bun si mai ales foarte sanatos. Poate reteta de mai jos o sa va convinga.

Ingrediente:

spanac proaspat si foarte tanar, cat doua salate,
o ceapa de apa
o legatura de ceapa verde
o legatura de usturoi verde
o legatura de patrunjel
o lingura de mustar dulce
un borcanel de iaurt gras
doua linguri de ulei
sare
piper
doua-trei linguri de hrean ras

Mod de preparare:
1.Spala foarte bine spanacul si rupe-l in bucati.
2.Taie fin ceapa de apa, ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul. Amesteca toate acestea intr-un bol mare.
3.Separat amesteca uleiul cu mustarul dulce, iaurtul si hreanul.
4.Cand servesti, amesteca sosul cu toate cele taiate inainte.
5.
Sfat Eva: Crutoanele de paine se „asorteaza” perfect acestei salate. Pentru o variatie, adauga in salata seminte decojite de floarea soarelui.
  • Domnica dela Cernauti, miercuri, 16.03.2011 22:33
    SOS bechamel

    Se mai poate de pregatit si cu sos bechamel frantuzesc / asa-i zic francezii/, dar este un sos universal: = unt topit+putina faina+ un paharel de lapte rece+condimente. Bon appétit !

  • ellena2705, sâmbătă, 05.03.2011 20:35
    super reteta

    banuiesc ca e tare buna,chiar maine o incerc si eu.multumesc.

  • apple, vineri, 03.04.2009 00:43
    Reteta

    Voi incerca aceasta reteta fiindca sunt convinsa ca este forte gustoasa. Dar as vrea sa va propun si eu o reteta de salata cu spanac: o salata verde mai mare, spanac in cantitate egala cu salata, doua-trei cepe verzi, patrunjel, masline verzi, telemea de vaca, piept de pui si ulei de masline. Este simpla, se pregateste foarte repede si este foarte hranitoare. Sa fiti sanatoase si frumoase!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro