“Recomand îndepărtarea preventivă a unor leziuni precanceroase așa cum sunt alunițele active sau keratozele actinice. Acestea din urmă prevestesc apariția unui carcinom, iar tratamentul lor chirurgical sau nechirurgical este în general ușor de urmat și fără risc. Biopsia acestor leziuni este extrem de importantă pentru că, uneori, putem avea surpriza ca sub aspectul unei leziuni precanceroase se ascunde deja un cancer incipient care necesită o terapie mai energică”, afirmă medicul.



Cancerul de piele se vindecă, dacă ajungi din timp la medic!


La ora actuală, pacienții cu cancer de piele pot învinge boala și se pot considera vindecați în momentul în care ajung la timp la medic, apelează la terapii de ultimă generație și merg regulat la control.

“Tratamentul cancerului de piele s-a îmbunătățit foarte mult și oferă pacienților șansa reală a vindecării fără urmări dacă leziunea a fost tratată corect. Doar centrele dotate cu tehnologie dedicată și ultraspecializate oferă însă această șansă, tratamentul corect însemnând eliminarea tumorii în totalitate fără risc de recidivă prin control microscopic. Pentru carcinoamele cutanate de la nivelul feței și scalpului, excizia prin microchirurgie Mohs este vindecătoare în 99,9% din cazuri. Metoda asigură verificarea întinderii tumorii în timpul operației și se face doar de către medici special antrenați în această procedură. Carcinoamele de pe alte zone ale corpului pot fi excizate tradițional, la 5 mm margine de siguranță”, explică succesul terapiilor actuale Mihaela Leventer.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro