Hormoni feminini: cum îți afectează starea și sănătatea
Sănătate · Ginecologie / 07.02.2021

Hormonii sunt substanțe pe care le produce organismul nostru în mod natural, care ajută la transmiterea mesajelor între celule și organe și afectează multe funcții ale corpului.

Toată lumea are hormoni sexuali, aceștia fiind cei care ne împart în masculi și femele. Responsabili, în principal, de funcțiile de reproducere, ei influențează, într-o măsură mai mare sau mai mică, și alte aspecte din viața noastră cea de toate zilele.

În viața unei femei, acești hormoni joacă roluri vitale în multe procese fiziologice, fiind implicați în ciclul menstrual, în sarcină, alăptare și menopauză. Dar ei pot fi, de asemenea, asociați cu diferite patologii (cum ar fi cancerul de sân, de pildă) și, în plus, sunt utilizați în scop terapeutic, în special în contracepția hormonală sau în terapia de substituție hormonală, la menopauză.

Iată, în cele ce urmează, mai multe detalii despre hormonii sexuali feminini, modul în care aceștia fluctuează pe tot parcursul vieții și semnele unui dezechilibru hormonal.

Principalele tipuri de hormoni sexuali feminini


Principalii hormoni sexuali feminini sunt estrogenul și progesteronul. Deși testosteronul este considerat un hormon masculin, și femelele produc (și au nevoie de) o cantitate mică din acesta.

Estrogenul


Estrogenul este principalul hormon feminin. Cea mai mare parte provine din ovare, dar cantități mai mici se produc și în glandele suprarenale și în celulele adipoase. În timpul sarcinii, placenta produce, de asemenea, estrogen. 
Citește continuarea pe divahair.ro


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro