10 alimente care te vindecă
Sănătate · Medicina alternativa / 20.03.2019

Atunci când ai nevoie de remedii simple alimentația este prima strategie care îți vine în ajutor. Știai că semințele de in reduc bufeurile? Sau că bananele elimină depresia și anxietatea? Află ce alimente îți fortifică organismul și te energizează.

În loc să iei imediat medicamente când nu te simți bine este indicat să-ți analizezi meniul pentru că simpla adăugare a unor alimente cu nutrienții potriviți te-ar putea scuti de multe efecte secundare nedorite. În plus, te poți trata eficient în timp ce mănânci preparate gustoase, așa că nu vei face niciun sacrificiu pentru a-ți reveni.

 
Iată ce alimente sunt utile pentru a te vindeca:

 
1. Ceai pentru infecții

L-Teanina din ceai dă un impuls sistemului imunitar, crescând rezistența organismului împotriva infecțiilor și a acțiunii agenților patogeni cu 50%. Este recomandat să bei ceai între mese și să adaugi și o felie de lămâie pentru a intensifica efectul pozitiv.

 
2. Sparanghel pentru hipertensiune arterială

Sparanghelul are un efect diuretic, favorizând eliminarea excesului de fluide și de sodiu. Este foarte util să consumi o garnitură de sparanghel pentru a preveni edemele în cazul în care suferi de hipertensiune. De asemenea, vitaminele din complexul B conținute de sparanghel luptă eficient împotriva deteriorării funcțiilor cognitive și depresiei. Cu toate acestea, dacă suferi de gută nu poți consuma sparanghel decât o dată pe săptămână deoarece conține purine, substanțe care pot agrava crizele și durerile specifice.

 
3. Friptură de porc pentru un plus de energie

Carnea de porc este o sursă excelentă de tiamină, care este esențială pentru conversia carbohidraților în energie pentru corp și creier. De asemenea, susține funcționarea normală a inimii, sistemului muscular și a sistemului nervos central. Zincul pe  care îl vei obține de fiecare dată când alegi o friptură de porc stimulează imunitatea și accelerează vindecarea rănilor.

 
4. Ceapă pentru a preveni cancerul pulmonar

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că există o legătură directă între consumul de alimente bogate în flavonoide cum este ceapa și un risc mult mai redus de cancer pulmonar. În plus, ceapa reduce și nivelul colesterolului „rău”, de tip HDL.

 
5. Brânză pentru protecția dinților

Grăsimile din componența brânzei creează un strat de protecție în jurul dinților, formând o barieră naturală împotriva bacteriilor. De asemenea, brânza conține cazeină, proteina care previne cariile și umflarea gingiilor. În cazul în care ești predispus la migrene este recomandat să alegi brânza proaspătă pentru că variantele maturate, în special brânza cu mucegai, pot declanșa durerile de cap.

 
6. Lămâie și lime pentru calculi renali

Acidul citric din sucul de lămâie și lime previne calculii renali prin reducerea cantității de calciu eliminat în urină. Coaja de lămâie conține rutină, un compus care fortifică venele și pereții vaselor de sânge, reducând gravitatea varicelor și durerile specifice.

 
7. Banane pentru depresie și anxietate

O banană de dimensiuni medii conține 30% din necesarul zilnic de vitamina B6, stimulând producția de serotonină la nivelul creierului. Are și triptofan, compus care diminuează anxietatea și depresia. Trebuie să fii totuși prudent deoarece bananele pot declanșa reacții alergice în cazul persoanelor sensibile la latex.

 
8. Muștar pentru oase puternice

Muștarul conține mangan și fosfor, minerale care contribuie la fortificarea oaselor și a dinților. Îți asigură o doză importantă de seleniu, care te protejează de cancer și boli cardiace, precum și de magneziu, care reduce inflamațiile, reglează tensiunea arterială și glicemia.

 
9. Papaya pentru artrită

Un fruct de papaya de dimensiuni medii conține dublul dozei necesare de vitamina C la nivel de zi. Potrivit specialiștilor, persoanele care nu consumă suficientă vitamina C au un risc de trei ori mai mare de a suferi de artrită reumatoidă.

 
10. Sfeclă roșie pentru a preveni demența

Sfecla roșie produce oxid nitric, care stimulează circuația normală a sângelui spre creier și toate organele, reducând riscul de Alzheimer și alte tipuri de demență. Nu consuma, însă, frunzele de sfeclă roșie pentru că sunt bogate în oxalați și te vor predispune la calculi renali.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro