7 situații în care trebuie să eviți terapia Reiki
Terapia Reiki reface echilibrul emoțional și stimulează capacitatea de vindecare a organismului prin intermediul canalizării fluxului de energie care activează mecanismele interne de refacere. În ciuda multiplelor beneficii obținute în plan fizic și psihologic, există și situații în care nu este indicat să apelezi la această metodă de tratament.
Terapia Reiki este o modalitate alternativă de vindecare a corpului și sufletului și de revenire la o stare de mulțumire și optimism. Majoritatea persoanelor care apelează la acest tratament observă că se simt mai bine după numai 5-10 minute și se propagă adesea ideea că nu pot apărea efecte secundare. Realitatea este că există cazuri în care nu ar trebui folosită pentru că poate avea efecte negative, determinate în primul rând de starea organismului persoanei tratate sau a expertului Reiki, nu de esența focalizării fluxului de energie.
Iată în ce situații nu trebuie să se apeleze la terapia Reiki:
1. Dacă terapeutul este bolnav
Energia Reiki se îndreaptă mereu spre locul unde este cea mai mare nevoie de ea, iar dacă terapeutul nu se simte bine este foarte probabil ca fluxul vindecător să se concentreze asupra lui, cu beneficii minime pentru persoana tratată. Este mai bine să se anuleze o ședință de tratament pentru că eficiența va fi redusă. Comunicarea între terapeut și pacienți este foarte importantă, iar dacă li se explică în mod clar motivul amânării sau reprogramării precis vor fi de acord să aștepte pentru a avea parte de un tratament util.
2. Nu trebuie efectuat un tratament Reiki la distanță dacă este posibil ca persoana tratată să conducă sau să manevreze diferite utilaje în momentul respectiv
Terapia Reiki are drept efect relaxarea sau chiar adormirea, fiind foarte important ca terapeutul să se asigure că pacientul se află într-un loc sigur înainte de a începe tratamentul. În acest mod se va reduce riscul de accidentare.
3. Nu se realizează terapia Reiki înainte de refacerea oaselor fracturate
Reiki va începe să funcționeze imediat, dar nu are cum să repare oasele fracturate, ci rezultatul ar putea fi unirea incorectă a oaselor. Este recomandat să se evite tratamentul până în momentul în care nu mai este nevoie de gips.
4. Nu se trimite fluxul de energie spre corp exact deasupra zonei în care se află un pacemaker
Energia Reiki nu distinge între persoana tratată și stimulatorul artificial. Fluxul energetic plasat deasupra unui pacemaker ar putea ajusta energia întregului corp la ritmul stimulatorului, consecințele fiind fatale. Se poate administra fluxul Reiki dedesubtul zonei unde se află pacemaker-ul.
5. Nu se folosește terapia Reiki dacă pacientul are febră
Acest avertisment este esențial mai ales în cazul copiilor. Fluxul energetic Reiki poate ridica temperatura corpului la un nivel periculos pentru sănătate. Dacă persoana tratată are febră se va începe prin absorbirea energiei din corp, până când febra coboară și temperatura este în limitele normale. Numai după aceea se poate administra terapia Reiki pentru a impulsiona procesul de vindecare.
6. Nu se realizează terapia pentru o persoană care se află într-o operație
Energia Reiki poate interacționa negativ cu anestezia, iar pacientul se va trezi mai repede decât în mod normal. După ce se încheie operația se poate administra și terapia alternativă.
7. Se evită terapia Reiki pentru persoanele care au consumat alcool
Băuturile alcoolice modifică modul în care se percepe fluxul energetic, iar intensitatea terapiei poate deveni neplăcută.