Suc din pătrunjel

Acest suc conține doar pătrunjel care are un efect diuretic și detoxifiant pentru rinichi. Se spală o legătură de pătrunjel, se taie mare și se pune la fiert pe foc mic cu patru căni de apă. Se aduce apa la tenperatura de fierbere, după care se lasă pe foc mic să fiarbă încet timp de 5-10 minute. Se ia de pe foc, după care se lasă la răcit, se strecoară și se păstrează la frigider într-un recipient de sticlă închis ermetic. Se consumă câte o ceașcă (150 mililitri) dimineața, nu neapărat zilnic. Pătrunjelul favorizează detoxifierea rinichilor și îi ajută să funcționeze corect. 

Pentru sănătatea rinichilor tăi este foarte important să faci anual analize de rutină, în special dacă ai antecedente de boli renale în familie sau ai avut probleme renale. Programează-ți în fiecare an un consult la medicul urolog care îți recomandă analizele pe care trebuie să le faci pentru a controla sănătatea rinichilor tăi.
Potrivit statisticilor, 1 din 10 oameni suferă de o afecțiune a rinichilor și anual milioane de oameni mor ca urmare a complicațiilor cauzate de boli de rinichi. Diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată, reducându-se astfel riscul complicațiilor și numărul deceselor cauzate de acestea.

"Boala cronică de rinichi poate fi detectată prin teste simple: examen de urină, pentru verificarea prezenţei proteinelor din urină şi test de sânge, pentru măsurarea nivelului de creatinină serică”, a declarat Prof. Dr. Adrian Covic, preşedintele Societăţii Române de Nefrologie.

Reguli de bază pentru sănătatea rinichilor


1. Elimină sedentarismul! Adoptă un stil de viaţă activ!2. Păstrează-ţi nivelul glicemiei şi al colesterolului în limite normale!3. Consumă o cantitate suficientă de apă!4. Păstrează-ţi valorile tensiunii arteriale de 12/8!5. Adoptă o alimentaţie echilibrată, fără alimente procesate!6. Menţine-ţi o greutate corporală normală!7. Nu fuma!8. Redu pe cât posibil consumul de sare!


Dieta joacă un rol important pentru sănătatea rinichilor


Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este legat de carența de magneziu și vitamina B6 care poate să crească riscul de a face pietre la rinichi. Se pare că o dietă bogată în fructe, legume, zarzavaturi şi verdeţuri are un rol important în menţinerea sănătăţii rinichilor. Atunci când corpul suferă de pe urma unor deficienţe, cum ar fi lipsa de vitamina B6 şi magneziu, există un risc mai mare de a suferi de pietre la rinichi sau de insuficienţă renală, avertizează specialiştii. Prin urmare, o dietă echilibrată şi compusă din alimente integrale, preparate într-un mod cât mai simplu, este cea mai bună pentru a-ţi proteja rinichii de îmbolnăvire.

Tot această dietă este cea care te va ajuta să previi constipația care poate să aibă un efect negativ asupra rinichilor, favorizând îmbolnăvirea lor. Studii recente sugerează faptul că problemele renale ar putea fi prevenite sau tratate prin reglarea tranzitului intestinal, potrivit cercetătorilor de la Health Science Center din cadrul Universității din Tennessee și de la Memphis VA Medical Center. Persoanele care suferă de constipație prezintă un risc cu 13% mai mare de apariție a bolilor renale cronice și un risc cu 9% mai mare de a dezvolta o insuficiență renală, față de persoanele care nu sunt constipate. Au fost înregistrate niște riscuri și mai mari în cazul persoanelor care sufereau de o formă mai gravă de constipație.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro