De ce ar trebui să iei și magneziu dacă iei vitamina D
Atunci când te întrebi dacă organismul tău are suficientă vitamina D, ar trebui să te întrebi și dacă are suficient magneziu. Într-un nou articol, cercetătorii subliniază importanța acestui mineral, care ajută la metabolizarea sau activarea vitaminei D, astfel încât aceasta să poată fi utilizată de către organism. Iată de ce este important să iei și magneziu dacă iei vitamina D!
Care este motivul pentru care ar trebui să iei și magneziu dacă iei vitamina D
Oamenii iau suplimente de vitamina D, dar nu își dau seama cum este metabolizată, conform co-autorului studiului, profesor de patologie la Colegiul de Medicină Osteopatică din Lake Erie, Pennsylvania. Fără magneziu, vitamina D nu este foarte utilă.
Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din organism după calciu, potasiu și sodiu, potrivit cercetătorilor. Acest element activează sute de enzime care sunt implicate în reacții biologice importante, inclusiv enzimele care joacă un rol important în metabolismul vitaminei D.
Dar mulți oameni nu au suficient magneziu în corp. Un sondaj național din 2005-2006 a constatat că aproximativ jumătate dintre americani nu consumau suficient magneziu. Potrivit Institului Național de Sănătate din Statele Unite, cantitatea recomandată de magneziu este de 400-420 de miligrame pe zi pentru bărbați și de 310-320 de miligrame pe zi pentru femei.
Cercetările anterioare au sugerat că un consum adecvat de magneziu poate reduce riscul de deficiență a vitaminei D. Un studiu realizat în 2013 a constatat că persoanele care consumau suficient magneziu pe zi erau mai puțin susceptibile de a avea un nivel scăzut de vitamina D, comparativ cu persoanele care aveau un nivel redus de magneziu în organism.
S-ar putea ca persoanele care aduc un aport suficient de magneziu să necesite mai puține suplimente cu vitamina D pentru a ajunge la un nivel adecvat decât dacă nu ar consuma suficient magneziu. După cum spuneam, prin consumul unei cantități optime de magneziu poate fi redus riscul de deficiență de vitamina D.
Unele studii au constatat, de asemenea, că persoanele care aduc un aport mai mare de magneziu au o densitate mai mare a mineralelor osoase și un risc mai scăzut de osteoporoză, comparativ cu persoanele cu un aport redus de magneziu. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a vedea dacă un consum adecvat de suplimente de magneziu poate preveni sau trata osteoporoza.
Alimente bogate în magneziu:
Printre alimentele bogate în magneziu sunt incluse migdalele, bananele, fasolea, broccoliul, orezul brun, gălbenușul de ou, uleiul de pește, semințele de in, legumele verzi, laptele, ciupercile, alte nuci, fulgii de ovăz, semințele de dovleac, semințele de soia, porumbul, tofu și cerealele integrale.
Este important să reții că, în momentul în care oamenii iau suplimente de magneziu, nu ar trebui să consume mai mult decât cantitatea recomandată, adică 350 de miligrame pe zi pentru adulți. Această limită este numai pentru suplimente, poate fi și mai mică decât cantitatea zilnică recomandată, deoarece include și magneziul din alimente și suplimente. O cantitate prea mare de magneziu din suplimentele alimentare poate provoca diaree, greață și crampe abdominale. Iar aportul extrem de ridicat poate duce la bătăi neregulate ale inimii și la stop cardiac.