Cum să recunoști înțepăturile de insecte?
Sănătate · Medicina generala / 31.07.2018

Sunt foarte puțini cei care scapă de înțepăturile de insecte, în special vara. Cum poți să-ți dai seama ce te-a ciupit?

Poate te confrunți deja cu această problemă și nu mai știi cu ce să-ți dai ca să te ferești de înțepăturile de insecte. Fie că mergi la iarbă verde, în drumeții, la țară sau la o terasă, ți se pare că toate insectele trag la tine și te înțeapă. Cum poți să recunoști ce te-a înțepat și ce să faci ca să îți treacă mai repede acele bube și bubițe deranjante?


Așa arată câteva înțepături de insecte:

Cum arată înțepăturile de viespe mare de pădure (gărgăun) - foto sus

Zona în care te-a ciupit devine roșie, se inflamează foarte puternic și pot să apară bășici. Persoana care a fost ciupită de viespe resimte o durere destul de mare, deoarece veninul lui este foarte toxică, conținând histamine și acetilcolină. 

Dacă te-a înțepat o viespe și simți răceală la nivelul picioarelor, se învinețesc buzele și urechile, întâmpini dificultăți în respirație atunci este recomandat să mergi de urgență la spital. 


Cum arată înțepăturile de albină

 
Trebuie să îndepărtezi acul în cazul în care rămâne la locul înțepăturii. De obicei, zona afectată devine roșie și se inflamează, simți o senzație de arsură, o durere ascuțită și o mâncărime accentuată care își face apariția mai târziu. Dacă nu ești alergică la înțepăturile de albine nu trebuie să-ți faci griji. În schimb, dacă ai această problemă și ești alergică la veninul albinei, pot să apară dificultăți grave de respirație și trebuie consultat un medic. 


Cum arată înțepăturile de viespe 

 
Simptomele sunt asemănătoare cu cele cauzate de înțepătura de albină. Zona se înroșește, doare, apare senzația de arsură și mai târziu mâncărimile. De asemenea, poate să apară o hemoragie la nivelul pielii.


Cum arată înțepăturile de țânțar

 
Ciupiturile de țânțar pot să fie mici și cu un punct în mijloc sau ca o umflătura de dimensiunea unei zmeure. Cel mai adesea ele apar în zonele care nu au fost acoperite. Atunci când înțeapă, țânțarii injectează și salivă în rană, iar aceasta conține anticoagulanți care subțiază sângele. Zona afectată devine roșie, inflamată și persistă o mâncărime enervantă. 


Cum arată înțepăturile de căpușă

 
Reacția corpului la o înțepătură de căpușă va una de înroșire intensă. De asemenea, căpușa poate să rămână în piele, să se mărească și să se hrănească cu sângele victimei. Unele căpușe sunt foarte periculoase, deoarece cauzează infecții grave. Dacă ai fost la spital sau ai reușit să scoți căpușa, dar zona afectată continuă să rămână roșie și să se mărească suprafața atunci este foarte important să mergi cât mai repede posibil la spital. 
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro