Cum previi mahmureala? 7 remedii
Sănătate · Medicina preventiva / 27.12.2018

Suntem în plin sezon al petrecerilor și cu siguranță vrei să ciocnești cu rudele sau prietenii în timpul urărilor. Dacă vrei să mergi la mai multe petreceri, nu lăsa mahmureala să-ți fure energia exact când trebuie să strălucești într-o nouă ținută.

Nu este niciodată prea târziu pentru a lua măsuri împotriva durerilor de cap de a doua zi după petrecere. Dacă ești invitat la numeroase evenimente în această perioadă, cu atât mai mult nu poți lăsa mahmureala să-ți încurce planurile și să te împiedice să te simți bine de fiecare dată când te întâlnești cu persoanele dragi. Este suficient să respecți câteva reguli practice pentru a nu avea probleme din cauza consumului de alcool și a crea multe amintiri deosebite la finalul anului.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a preveni mahmureala de a doua zi:

 
1. Nu bea numai șampanie

Cu siguranță te atrage băutura festivă, dar nu consuma exclusiv șampanie pentru că ai putea să te îmbeți mult mai repede decât te aștepți. Potrivit specialiștilor, dioxidul de carbon căruia i se datorează bulele spumoase din șampanie poate împinge alcoolul mai rapid spre stomac și va ajunge în sânge într-un interval mai scurt, comparativ cu alte băuturi. Absorbția accelerată a alcoolului în sânge poate cauza dureri de cap accentuate în dimineața următoare.

 
2. Folosește suc de fructe sau de legume pentru a mixa băuturile

Fructele și legumele au multe vitamine și minerale și sucul obținut din ele este mult mai util pentru mixarea băuturilor decât variantele de suc acidulat. Valorifică fiecare ocazie în care poți adăuga un ingredient fără acid la băutura pe care o consumi și păstrează sucul de fructe ca primă opțiune.

 
3. Evită sucul dietetic

Dacă simți că vrei neapărat să mixezi băutura cu suc acidulat, de exemplu pentru rom și Coca Cola, mai bine alege varianta clasică de Coca Cola, cu zahăr. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care beau rom combinat cu băuturi tip cola dietetice se îmbată mult mai repede decât cele care aleg varianta obișnuită cu zahăr. Explicația este faptul că zahărul din componența sucului încetinește ritmul de absorbție a alcoolului în sânge.

 
4. Evită băuturile tulburi, închise la culoare

Băuturile transparente precum ginul și votca au mai puține toxine decât romul sau whisky-ul. De asemenea, cu cât prețul este mai ridicat intensitatea mahmurelii va fi mai redusă. „Prețul are un rol decisiv în ceea ce privește mahmureala. Băuturile mai scumpe sunt filtrate pentru a înlătura o cantitate mai ridicată de toxine și impurități. În plus, dacă ai nevoie de un alt motiv pentru a te orienta spre votcă, să știi că poate elimina și mirosurile neplăcute din haine”
, potrivit dr. Jason Burke, nutriționist.

 
5. Gustă câte ceva de-a lungul serii

Precis nu ai venit la petrecere numai ca să bei câteva pahare. Încearcă niște aperitive sau alte preparate care te atrag. Nu este indicat să bei alcool pe stomacul gol pentru că va ajunge foarte repede în intestinul subțire și apoi direct în sânge. Nutriționiștii îți recomandă să iei o masă bogată în carbohidrați înainte de a merge la petrecere, iar în cursul serii să consumi aperitive pentru a preveni mahmureala.

 
6. Bea Gatorade

Atunci când consumi băuturi alcoolice trebuie să iei măsuri pentru a preveni deshidratarea. Băuturile sportive vor avea un efect mai rapid decât apa pentru că au în componență electroliți și refac echilibrul organismului. Poți alege băuturi precum Gatorade pentru a preveni migrenele. Dacă preferi o variantă naturală combină o ceașcă de apă de cocos cu o ceașcă de suc de ananas sau portocale.

 
7. Creează-ți un ritm util

Toleranța la alcool diferă de la persoană la persoană, dar ca regulă generală nu ar trebui să depășești un pahar de alcool pe oră pentru a preveni acumularea unei cantități excesive în sânge.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro