Cum faci fata mucegaiurilor


Poti reduce expunerea la mucegaiuri prin supravegherea cresterii nivelului acestora in casa, evitarea locurilor unde se dezvolta si reducand activitatile care pot starni sporii acestora. Iata ce trebuie sa faci pentru a reduce expunerea la alergenii mucegaiurilor:

In exterior:

Evita zonele unde sunt terenuri propice mucegaiurilor - subsoluri, garaje, hambare, stive de lemne si frunze cazute.Pastreaza in permanenta curtea fara frunze cazute.In gradina, evita activitatile care pot mari expunerea la polen si mucegaiuri, cum ar fi cositul, greblatul, sapatul... Daca totusi trebuie sa faci aceste lucruri, poarta o masca de filtrare a polenurilor si a mucegaiurilor.Depoziteaza lemnele de foc in afara casei.

In interior:

Pastreaza umiditatea in casa la un nivel inferior de 50%, pentru a descuraja cresterea mucegaiurilor. Daca umiditatea este crescuta, foloseste aerul conditionat si dezumidificatoarele. De asemenea, ia in considerare instalarea unui dezumidificator in subsol sau in alte zone umede, inchise.Foloseste un ventilator de evacuare deasupra aragazului si in baie, pentru inlaturarea umiditatii generate de gatit si dus.Aeriseste hainele umede si pantofii inainte de a le depozita.Nu lasa lenjeria umeda sa stea in masina de spalat pentru mult timp.Curata frigiderul in mod regulat, goleste tavita cu apa si arunca la timp mancarea alterata.Curata perdeaua de dus si faianta, insistand asupra rosturilor, cu substanta pentru distrugerea si prevenirea mucegaiului.In baie, foloseste presuri ce se pot spala la masina.Redu numarul plantelor de apartament, deoarece pamantul incurajeaza cresterea mucegaiului.Deschide draperiile, pentru a permite caldurii soarelui sa intre in casa.Evita sa folosesti perne, saltele si mobilier umplut cu burete, deoarece transpiratia le poate mucegai. Alege obiectele ce poarta eticheta "hipoalergenic".Daca folosesti un umidificator, urmeaza indeaproape instructiunile producatorului si curata cu grija, in mod regulat, aparatul. Daca umidificatorul are urme de mucegai, poate imprastia spori de mucegai in aerul pe care-l respiri. Alege un vaporizator pe baza de aburi, deoarece majoritatea mucegaiurilor nu supravietuiesc in apa clocotita.Foloseste filtre HEPA, mai ales daca utilizezi un umidificator, pentru a retine toti sporii de mucegai din aer.
  • Iulia, miercuri, 16.03.2016 15:58
    Alergie la mucegai

    In perioada iernii mucegaiul si-a facut aparitia in casa mea, asta fiind o problema pentru mine deoarece am alergie la mucegai si nu numai. O prietena mi-a recomandat o crema antialergica, numita Hay Max, pe care mi-o aplic la nas, spunandu-mi ca ma va ajuta cu siguranta. Nu eram convinsa de acest lucru, dar, am o luna de cand o folosesc si chiar ma ajuta. Eu, clar, o recomand! Am gasit crema aici https://www.longeviv.ro/hay-max la un pret destul de ok, dar, am inteles ca se gaseste si in Sensiblu.

  • Rodica, luni, 26.05.2014 20:54
    alergie

    Buna ziua sunt Rodica si sunt alergica ... mai exact niste bubite ...ma mananca si nu stiu ce sa fac! am foarte multe..pe toata pielea! imi puteti da niste sfaturi pentru asta?

  • robert, vineri, 08.06.2012 14:09
    alergii, astm, sinuzita, migrene

    buna ziua.vin in intampinarea dvs.cu recipientul neti pot si spalaturile nazale cu solutie salina care amelioreaza si ajuta natural spre vindecarea multor afectiuni ca : alergii, febra fanului,stranut, secretii, mancarimi la ochi, guturai,alergie la mucegai,alergie la praf,par,astm, sinuzita cronica,puroi,mucus excesiv,cruste,iritatie,mancarimi, nas infundat,nas uscat, dureri de sinus,dureri cap,migrene,raceli frecvente,tuse,gat rosu,gat iritat,infectii la gat,mucus,rinita la sarcina femei gravide,post nazal, etc.se simt efectele uimitoare dupa a doua sedinta.recipient neti pot aduc pe baza de comanda din sua pret 150 ron predare personala sau + 10 ron cost taxe coletarie prin posta romana catre alta localitate. am in stoc ! contact : Email: [email protected] Telefon: 0741044238

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro