În ce zone din corpul tău este stocat stresul?
Multe persoane au dureri cronice, fără a fi conștiente de faptul că una dintre cauzele principale poate fi stresul.
Ultimele studii arată că persoanele care se luptă cu anxietate și stres prezintă o constricție a mușchilor, care cauzează oboseală, crampe, dureri de cap și sindromul colonului iritabil. Stresul este o reacție fizică și mentală la experiențele din fiecare zi. Toată lumea este stresată din când în când. În anumite situații, pe termen scurt, stresul poate fi benefic pentru sănătatea ta. Te poate ajuta să faci față situațiilor potențial grave. Corpul tău răspunde la stres prin eliberarea de hormoni. Stresul cronic poate cauza o varietate de simptome și poate afecta bunăstarea generală. Iată în ce zone din corpul tău este stocat stresul!
Unde este stocat stresul în organism și ce ar trebui să faci?
Mușchii tăi se contractă pentru a te proteja de rănire atunci când ești stresat. Odată ce te relaxezi, se relaxează și mușchii. Dacă trăiești în permanență în stres, mușchii tăi nu mai au ocazia să se relaxeze. Iar acest lucru cauzează dureri de cap, dureri de spate, de umăr sau altele. De-a lungul timpului, aceste dureri te pot face să renunți la activitatea fizică și să iei medicamente pentru eliberarea durerii. Mai multe studii au demonstrat că durerea cronică nu este cauzată doar de răni fizice, ci și de probleme emoționale și de stres. Prin urmare, zona în care simți durerea, ar putea să dezvăluie mai multe despre starea emoțională. Iată cum este stocat stresul în corp!
1. Cap
Durerile de cap sunt adesea rezultatul grijilor cu privire la lucrurile mărunte din viață și la anumite obstacole cu care te confrunți. Încearcă să găsești o modalitate de a te relaxa și nu te mai gândi la problemele zilnice.
2. Mâini
Durerea de la nivelul mâinilor poate fi cauzată de singurătate. Încearcă să ieși mai mult, să întâlnești oameni noi, să petreci timpul în locuri aglomerate și să te vezi cu prietenii.
3. Șolduri
Persoanele care se tem de schimbare sunt supuse adesea durerilor de șolduri. Viața se schimbă în mod constant și ar trebui să te adaptezi. Bucură-te de fiecare moment!
4. Umeri
Probabil că ești indecis, iar dilema cu care te confrunți cauzează o presiune puternică. Încearcă să vorbești cu un prieten și chiar să îi ceri sfatul, pentru a găsi mai ușor o soluție.
5. Gât
Durerea în gât este adesea corelată cu resentimentele. Uneori, este prea greu să ierți, dar încearcă să renunți la ură dacă vrei să îți recapeți sănătatea.
6. Genunchi
Persoanele cu un orgoliu mare pot dezvolta dureri de genunchi. Dă-ți seama că lumea nu se învârte în jurul tău. Ai grijă de cei dragi și fii alături de ei când au nevoie de tine!
7. Picioare
Durerea de picioare apare de obicei în cazul apatiei sau atunci când cineva crede că totul merge pe un drum greșit. Încearcă să descoperi frumusețea din viața ta. Zâmbește mai mult, fă lucruri amuzante și bucură-te de viață!
8. Partea superioară a spatelui
În cele mai multe cazuri, această durere este cauzată de frica de iubire sau de faptul că o persoană se simte neapreciată. Cu toate acestea, comunicarea reprezintă cel mai bun mod prin care le poți cere sprijinul celor dragi.
9. Partea inferioară a spatelui
Durerea din partea inferioară a spatelui poate fi cauzată de teama de a pierde banii sau de o obsesie pentru bani. Bogăția nu reprezintă cheia fericirii, așa că încearcă să găsești dragostea și fericirea în alte lucruri, iar banii vor veni în cele din urmă.
10. Coate
Durerea de la nivelul coatelor poate fi cauzată de încăpățânarea ilogică. Încearcă să lași lucrurile să își urmeze cursul normal în viață și să nu fii rezistent la schimbare.