Atentie la calitatea grasimilor consumate!
Exista o mare confuzie intre grasimile bune si cele rele, fapt reflectat in alimentele pe care oamenii le consuma. Calitatea grasimilor consumate este la fel de importanta ca si cantitatea, au concluzionat expertii in nutritie la Reuniunea Internationala a Expertilor in Nutritie care a avut loc pe 1 - 2 februarie la Barcelona.
"Cele mai recente studii prezentate la Barcelona au aratat ca exista inca o mare confuzie in ceea ce priveste grasimile bune si cele rele, fapt reflectat in alimentele pe care oamenii le consuma. De asemenea, studiile au demonstrat ca in multe tari calitatea grasimilor consumate nu respecta actualele recomandari nutritionale internationale. Am cazut de acord asupra recomandarilor nutritionale privind calitatea optima a grasimilor in alimentatie, raportandu-ne la consensul international la care cercetatorii au ajuns recent. In concordanta cu misiunea IUNS, vom demara un program de comunicare a acestor recomandari atat catre profesionistii in nutritie, dar si catre publicul largRomania a fost reprezentata la reuniune de catre profesorul Dan Mircea Cheta, presedintele Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa si Director de Cercetare al Institutului pentru Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N.C. Paulescu" care a atras atentia ca situatia din Romania este similara cu cea reflectata in studiile prezentate la Barcelona si ca vor fi analizate de specialistii nostri.
Reuniunea a avut drept tema "Insemnatatea pentru sanatate a calitatii grasimilor din alimentatie" si a reunit 40 de experti din 25 de tari, care se numara printre liderii mondiali in domeniul alimentatiei, hranei si sanatatii. Reprezinta primul pas al unei campanii globale ce vizeaza informarea consumatorilor privind consumul de grasimi pentru ca acestia sa faca alegerile benefice pentru sanatate.