Ouale de la gaini stresate sunt sanatoase
Sănătate · Stiri / 04.03.2010

Aceasta este concluzia la care a ajuns Consiliul stiintific al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, in urma unei intalniri care a avut loc ieri.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Consiliul stiintific al Autoritatii Nationale Sanitar - Veterinare, in urma unei intalniri care a avut loc ieri.

 

"Ouale produse in fermele romanesti, indiferent de modul in care sunt crescute gainile de la care provin acestea, nu prezinta absolut niciun pericol pentru sanatatea consumatorilor atata timp cat la comercializarea lor sunt respectate normele sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare", a fost concluzia la care au ajuns reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare in urma unei intalniri care a avut loc ieri intre Prof. Univ. dr. Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania si Prof. Univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, pentru a solutiona divergentele aparute, privind ouale de consum produse si comercializate in Romania.



De asemenea, atat domnul Ilie Van, cat si domnul Gheorghe Mencinicopschi si-au asumat deciza Consiliului stiintific al ANSVSA cu privire la calitatea oualor produse in fermele romanesti luata cu unanimitatea de voturi in sedinta de luni, 1 martie 2010.

"In primul rand, atentia noastra se indreapta spre protejarea intereselor consumatorilor pe masa carora trebuie sa ne asiguram ca nu ajung produse care sa le puna in pericol sanatatea. De aceea, inclusiv in colaborare cu producatorii romani incercam sa ne asiguram ca pe piata vor fi comercializate produse care sa respecte, din toate punctele de vedere, prevederile legislatiei europene. In continuare vom monitoriza atent atat produsele comercializate cat si modul in care acestea au fost obtinute”
, a declarat la finalul intalnirii presedintele ANSVSA, Marian Zlotea.

In urma discutiilor purtate cu acest prilej, presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania, Prof. Univ. dr. Ilie Van a anuntat ca va renunta la actiunile incepute in instanta impotriva Prof. Univ. dr. Gheorghe Menciniposchi. „Oul este considerat un aliment complet cu inalta valoare biologica si nutritiva, ceea ce il face un aliment de baza. Oul trebuie sa faca parte din dieta fiecarui consumator, din copilarie pana la batranete si nu trebuie sa lipseasca, in special, din dieta vegetarienilor. Nu am nicio indoiala ca oul romanesc este de cea mai buna calitate si poate concura cu orice produs similar,  comercializat pe piata europeana",
a precizat prof. dr. Mencinicopschi. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro