4. Nu folosi pasta de dinţi abrazivă imediat după tratamentul de albire!
Se recomandă evitarea pastelor de dinţi abrazive şi în schimb utilizarea uneia cu efect de albire, însă nu o folosi zilnic. Deşi pasta de albire a dinţilor poate înlătura petele de tutun, de ceai, cafea, folosind-o în fiecare zi poate dăuna dinţilor. ”Pasta de dinţi de albire poate fi prea abrazivă dacă este folosită zilnic. Multe produse de acest tip conţin particule abrazive care acţionează asupra smalţului. Pot duce la sensibilitate dentară”, adaugă dr. Andra Custura. De asemenea şi periuţa de dinţi ar trebui schimbată.
5. Folosește bicarbonatul de sodiu
După tratamentul de albire, poți continua îngrijirea dinților tăi cu tratamente naturale. O metodă bună de albire a dinţilor (la care poți apela din când în când) este combinarea bicarbonatului de sodiu cu un praf de sare şi cu jumătate de linguriţă de peroxid de hidrogen. Amestecul poate fi întins pe dinţi cu degetul sau cu periuţa şi, lăsat câteva minute, apoi curăţat cu delicateţe, fără apăsare puternică.
6. Consumă zilnic fructele care curăţă dinţii, cum ar fi merele
O soluţie naturală şi simplă ale cărei efecte apar însă mai târziu este consumul de fructe cu pulpa tare. Merele şi morcovii au cel mai bun efect: curăţă dinţii, iar acidul conţinut în cantitate moderată poate albi în mod natural dinţii.
7. Nu face un obicei din albirea dentară
Prea multe şedinţe de albire dentară pot duce la un rezultat cu totul opus decât ceea ce-ţi doreşti. „Obsesia pentru dinţii albi poate să ducă la devitalizarea acestora şi de aceea întotdeauna trebuie urmărite indicaţiile medicului. Eu îmi fac albire cam o dată la doi ani, apoi întreţinută de pastă de dinţi cu efect de albire, şi le recomand şi altora însă, cu responsabilitatea la pachet de a avea grijă de dinţi, de stilul de alimentaţie şi hidratare, de igienă şi nu în ultimul rând de rezolvarea oricărei mici probleme apărute în cavitatea bucală şi stoparea ei în acel stadiu incipient.”, completează dr. Custura.