Supă de ceapă
Supe si ciorbe / 18.09.2016

Ingrediente

2 cepe mari
175 gr de caşcaval
750 ml supă de pui
3 linguri de făină
40 g unt
4 linguri de vin alb
sare piper

Mod de preparare

Pune untul într-un vas în cuptorul cu microunde şi lasă-l 30 de secunde. Adaugă ceapa tăiată în felii subţiri, amestecă, acoperă vasul şi lasă-l patru minute la putere maximă. Presară făina peste ceapă, amestecă şi lasă-o un minut la putere maximă.
Încălzeşte supa de pui, adaugă amestecul de unt, făină şi ceapă, amestecă bine şi las-o la cuptor timp de 5 minute. Ai grijă să amesteci cu o lingură din două în două minute, până când se îngroaşă.
Pune caşcavalul tăiat în cubuleţe mici, amestecând pentru a-l topi, apoi toarnă şi vinul alb, presară sarea şi piperul şi lasă la cuptor timp de un minut şi jumătate, la putere maximă. Supa de ceapă se serveşte cu pâine prăjită şi puţin caşcaval ras deasupra.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro