Dieffenbachia face parte din familia de plante tropicale Araceae. Provine din Mexic ş Indiile de Vest, iar unele specii sunt cultivate ca plante ornamentale
După o oră şi jumătate, doctorul a ieşit din sala de operaţii şi a anunţat-o cu părere de rău că băiatul ei a murit, iar decesul ar fi fost provocat de ceva ce acesta a înghiţit. Femeia era în stare de şoc şi nu-şi putea explica ce a mâncat copilul într-atât de periculos încât să-i determine moartea. A solicitat efectuarea testului toxicologic, iar rezultatele au relevat prezenţa în sânge a unei doze mari de oxalatului de calciu.

Această substanţă chimică se găseşte într-o plantă cunoscută sub denumirea Diefenbaker sau Dieffenbachia Amoena în ţările latino-americane. Este foarte rezistentă şi de aceea este preferată pentru decorarea interioarelor, atât în locuinţe cât şi în birouri, dar oamenii trebuie să evite să o atingă, îndeosebi copiii, întrucât e otrăvitoare dacă este consumată.

În urma analizelor, s-a depistat că băiatul care a murit a rupt o bucată din frunza acestei plante şi a mestecat-o.


Potrivit unor date centralizate în 2006, în Statele Unite s-au înregistrat 64.000 de cazuri de otrăvire provocate de plante, 75% din cazuri fiind copii cu vârste sub cinci ani, notează Cuisine & Health.

În cazul otrăvirii cu Diefenbaker, Biblioteca Medicală a Statelor Unite recomandă curăţarea rapidă a gurii cu o bluză curată şi uscată, evitarea contactului cu ochii şi consumul de lapte, apoi consultarea cât mai rapidă a unui medic.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro