Caz incredibil: O femeie care a căzut în mare de pe un vas de croazieră a fost salvată după 10 ore

Actualitate / 20.08.2018

Femeia, de profesie stewardesă, a rezistat 10 ore în Marea Adriatică. Ea a spus că a ajutat-o faptul că face yoga și că a cântat toată noaptea ca nu simtă apa rece.

Kay Longstaff a căzut de pe puntea vasului de 92.000 de tone Norwegian Star, undeva în largul coastei croate, în timp ce acesta se îndrepta spre Veneția. De profesie însoțitoare de zbor, femeia a băut seara câteva pahare de alcool și a alunecat peste bord în timp ce se afla la pupa vasului. Geanta și pașaportul ei au rămas pe vapor, iar dispariția sa a fost observată la miezul nopții, declanșând o amplă operațiune de căutare, relatează Daily Mail.

Comandantul vasului a luat decizia întoarcerii în zona în care se credea că ea a fost văzută ultima oară la bord și după patru încercări de a o găsi, a decis să-și reia drumul spre Veneția, misiunea fiind continuată de un echipaj maritim al gărzii de coastă croate și de un aparat de zbor Pilatus PC-9 care au identificat-o plutind la aproape 100 de km distanţă de ţărm, la ora locală 9.45. Kay Longstaff a rezistat 10 ore în apa care din fericire avea temperatura de 20 de grade Celsius.


Femeia, care trăiește în localitatea spaniolă Benalmádena de pe Costa del Sol a povestit ce a pățit în 2018: "Am căzut în spatele vasului Norwegian Star și am stat în apă zece ore. Apoi acești oameni minunați m-au salvat."

Vasele de croazieră sunt proiectate special pentru a împiedica oamenii să cadă peste bord, iar punțile sunt monitorizate de camere video, dar nu se cunoaște în acest moment cum a fost posibil ca stewardesa să ajungă în apă, notează cotidianul britanic. Câțiva pasageri au confimat că incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere.


Căpitanul navei de salvare, Lovro Oreskovic, a declarat că Kay Longstaff a fost găsită „extenuată” duminică dimineaţă. Un membru al echipajului care a scos-o din mare a spus că ea le-a explicat cât de mult a ajutat-o faptul că practică yoga și că era în formă. Totodată, femeia a spus că a cântat ca să rămână trează și să nu simtă apa care s-a răcit noaptea.

Turista britanică a lucrat ca stewardesă pe cursele de linie ale companiei Virgin Atlantic, iar în prezent este însoțitoare de zbor pentru avioane private. Ea a declarat unei televiziuni croate că este norocoasă să se afle în viață.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro