Cum a devenit erou un pitbull care a muşcat un băiat
Actualitate / 13.10.2017

Deşi a acţionat ca un erou, un pitbull a fost luat în custodie de autorităţi pentru că a muşcat un băiat. Soarta lui a fost decisă printr-o petiţie.

Oricine ar cere uciderea unui câine agresiv care muşcă un om. Mai ales dacă acesta e un copil de nouă ani. Dar veţi vedea că de data asta pedeapsa nu se impunea, dimpotrivă.

Pe 2 martie 2017, Buddy, un pitbull, a salvat un băiat pe care mama lui l-a împins în apa unui râu. Deşi câinele ar fi trebuit tratat ca un erou, soarta lui s-a complicat.

Femeia a fost acuzată de crimă şi tentativă de crimă, după ce şi-a înecat fiul de cinci ani şi a încercat să-l ucidă şi pe fiul cel mare, de 9 ani, relatează

Daily Mail.

Câinele a văzut că băiatul era pe punctul de a se îneca şi a sărit în apă. L-a muşcat şi a încercat să-l tragă afară, din strânsoarea mamei lui. Când femeia a venit după ei, Buddy a muşcat-o şi pe ea.



Băiatul de 9 ani a supravieţuit, dar frăţiorul lui mai mic n-a avut noroc. Echipele de intervenţie l-au luat pe Buddy în custodie până la încheierea anchetei. Proprietarii câinelui au făcut o petiţie prin care cereau ca Buddy să se întoarcă la ei. "Încercăm să-l salvăm pe câinele nostru, Buddy, un pitbull care ne-a fost luat în nişte circumstanţe nefericite. Sperăm ca autorităţile să înţeleagă ce a încercat el să facă şi să-l lase să se întoarcă acasă în loc să-l pedepsească pentru efortul de salvare făcut. Vă rugăm să ne ajutaţi"

, au scris stăpânii lui Buddy în petiţie.

Iniţiativa lor a adunat peste 50.000 de semnături, iar oficialii au decis să le dea câinele stăpânilor. Consiliul local din Murray River a declarat că patrupedul a fost eliberat pentru că a acţionat "din motive rezonable de apărare".

Petiţia a fost semnată şi de bunicul celor doi băieţi. "Am un câine asemănător şi ştiu că a încercat să-i salveze pe băieţi, e natura lor când sunt crescuţi împreună cu copii. Lăsaţi-i pe cei care au suportat acţiunile lui să judece. Mai am un nepot, pentru că acest câine curajos a acţionat aşa cum se impunea"
, a declarat omul pentru cotidianul britanic.

Buddy a fost microcipat şi s-a întors la stăpânii săi, scrie cotidianul britanic Independent.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro