Amintire din copilărie: cele două fiice ale lui Putin, Maria şi Ekaterina
În acest joc complicat intră și soarta Mariei Putin, fiica cea mare a președintelui rus. Ca și sora sa, Ekaterina (28 de ani), tânăra în vârstă de 29 de ani a crescut, cu multă discreție, în umbra puternicului ei tată. Ziarul rusesc Pradva susţine că Maria a urmat şi cursurile Universităţii de Stat din St. Petersburg, secţia de geologie şi biologie. Presa rusă nu a obținut niciodată măcar o fotografie cu cele două fiice pe care Vladimir Putin le are cu fosta lui soție, Liudmila, de care a divorțat în luna aprilie, după 30 de ani de căsnicie. De asemenea, nu a fost dat publicităţii niciun portret de familie. Publicaţia britanică The Sunday Times a publicat totuşi o imagine cu Maria şi părinţii ei.


Putin a declarat într-o emisiune TV din Rusia că este mândru de ambele sale fiice, care "au combinat munca şi educaţia". Despre fata cea mică a preşedintelui rus, Ekaterina, se vorbeşte că este căsătorită cu fiul unui amiral sud-coreean, dar acest lucru e greu de dovedit, câtă vreme viaţa ei rămâne învăluită în mister.

Maria Putin a reapărut în atenția presei internaționale în această săptămână, după ce primarul oraşului olandez Hilversum, a cerut expulzarea ei din Olanda, în urma prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina, doborât probabil de o rachetă a rebelilor proruşi.

Ulterior, primarul Pieter Broertjes şi-a cerut scuze pentru aceste comentarii, afirmând că cerinţa sa "nu a fost înţeleaptă", dar a venit "din sentimentul de neputinţă".
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro