Victor Ponta și-a folosit și soția în bătălia electorală, dar această strategie nu i-a fost de folos. Iohannis s-a prezentat singur la confruntările TV, preferând să-și protejeze soția de iureșul războiului politic
Candidatul Dreptei a ținut-o pe soția sa departe de tumultul campaniei electorale. Oamenii au văzut-o fugitiv pe doamna Iohannis, doar în cele două dăți în care a mers la vot. Curând, românii aveau s-o descopere cu o plăcută surprindere.

În dimineața de după ziua fierbinte a turului doi, viitoarea Prima Doamnă era tot doamna profesoară. Carmen Iohannis se grăbea să ajungă la serviciu, la copiii ei. A plecat pe jos și chiar dacă n-avea mult timp, a răspuns cu amabilitate la întrebările reporterului.

Carmen Iohannis şi-a ţinut orele de engleză de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu după orarul prestabilit. Copiii din clasa a IX-a C, profilul chimie-biologie bilingv, unde ea este diriginte, i-au pregătit un buchet de flori şi au aşteptat-o în clasă cu mai multe mesaje scrise pe tablă: "Klaus Johannis preşedinte", "Santa Klaus is coming to Cotroceni" şi "Ţine minte 3 cuvinte: Klaus Johannis preşedinte".
Când Carmen Iohannis a intrat în sala de clasă, copiii s-au ridicat în picioare şi au început să intoneze imnul României, după care au pus, apoi, în boxe, melodia formaţiei Queen, "We are the champions", relatează site-ul turnulsfatului.ro.Emoţionată, Carmen Iohannis a explicat de ce a decis să rămână la Sibiu şi să nu aştepte rezultatele alegerilor la Bucureşti. "Mie îmi place să petrec momentele importante alături de oameni dragi. Iar elevii mei îmi sunt cei mai dragi", a spus Carmen Iohannis. "Nimeni nu ne dădea nicio şansă şi uite că am reuşit. Dovadă că în Romania se apreciază bunul simţ şi decenţa. Aseară am avut nevoie de mult timp până să îmi dau seama cu adevărat de ce am realizat. Eu întotdeauna l-am susţinut pe Klaus, în proiectele în care a crezut", a adăugat doamna Iohannis.


Imaginile au cucerit mediul online. Înncântați de cunoștință, românii au aflat că soția președintelui ales e o persoană educată, civilizată și atât de serioasă în ceea ce face încât a preferat să meargă la slujbă în loc să sărbătorească victoria. "Le-am spus elevilor că această (victorie) este o dovadă în plus a faptului că bunul simţ, modestia şi intenţiile bune înving întotdeauna până la urmă", a declarat Carmen Iohannis.

Reportajul de la Sibiu a făcut impresie și în străinătate, această știre fiind pe primul loc în topul articolelor citite pe site-ul Euronews. "Abordarea pragmatică a noii Prime Doamne pare că se potriveşte cu stilul politic al preşedintelui-ales", a comentat postul de televiziune.

Deşi este soţia celui mai puternic om din ţară, ea speră să poată "jongla" cu priorităţile, scrie site-ul postului amintit. "Încerc să-mi fac cât mai bine pot meseria întotdeauna şi sper ca, în calitate de Primă Doamnă, să fac la fel", a declarat ea. "Este pregătită să fie Primă Doamnă. Ne-am asumat amândoi că aici vom ajunge şi am luat în calcul să venim la Bucureşti", confirmă președintele ales.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro