Mastectomia nu trebuie să reprezinte finalul vieții familiale și sociale a femeii!
Actualitate / 14.10.2013

O echipă de medici a Clinicii Zetta a hotărât să se alăture celor care luptă împotriva cancerului mamar pentru a arăta tuturor femeilor din România că există posibilitatea de a-și reechilibra viața familială și socială, puternic afectată de această boală.

Echipa, condusă de Dr. Dragoș Zamfirescu, va efectua marți, 15 octombrie, o operație pro-bono de reconstrucție mamară folosind țesut propriu provenit de pe abdomenul pacientei. Aceasta a suferit o mastectomie ca urmare a unui cancer la sân. 
Intervenția va avea loc la sediul Clinicii Zetta, iar echipa medicală îi mai cuprinde pe chirurgii Dumitru Totir și Andrei Ștefănescu și pe medicul specialist anestezist Irina Rentea.

Lisabona-Gilda Zahariali a fost diagnosticată cu cancer mamar, iar în urmă cu un an a suferit o mastectomie a sânului drept. De atunci, viața ei familială și socială a suferit transformări dramatice.
„E incredibil de greu să treci printr-un astfel de șoc, iar societatea noastră – de la medici la oamenii de pe stradă – nu e pregătită să ajute femeile în situația mea. Niciun oncolog nu mi-a vorbit vreodată despre posibilitatea refacerii sânului după operație și știu multe alte femei care vă pot spune același lucru. Să mergi pe stradă și să auzi oameni râzând de tine pentru că ai un singur sân este extrem de greu, doare până la lacrimi. Știu femei care își umpleau cupa goală a sutienului cu săculeți cu nisip sau fasole, doar pentru a preveni asemenea momente jenante” spune Lisabona. „Tocmai pentru că trăim într-o astfel de societate, am un singur mesaj pentru femei: ca să nu ajungeți în astfel de situații grele, faceți un screening mamar anual”.

Dragoș Zamfirescu, coordonatorul echipei, este doctor în știinţe medicale, medic primar în chirugie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” Bucureşti şi șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, la catedra de chirurgie plastică. Are o experienţă de peste 16 ani în chirurgie plastică, 15 ani în microchirurgie reconstructivă şi 13 ani în chirurgie estetică.

Clinica Zetta și-a construit o echipă multidisciplinară care abordează în cel mai profesionist mod reconstrucția mamară după mastectomie. Echipei foarte experimentate de chirurgi plasticieni i s-au alăturat Dr. Cornelia Nitipir, unul dintre cei mai buni medici oncologi români, chirurgi generaliști cu competență în oncologie și chirurgia sânului și un radioterapeut. În plus, există o colaborare strânsă în materie de diagnostic imagistic și ginecologic cu Centrul Medical Donna.

Clinica Zetta este un centru de excelenţă în chirurgia estetică, plastică şi reparatorie. Tehnologia de ultimă generaţie a clinicii este selectată special pentru a asigura lezarea minimă a ţesuturilor şi o recuperare mai rapidă a pacienţilor. 
 
Clinica Zetta înseamnă o echipă de medici excepţionali cu peste 100 de ani de experienţă cumulată, autori a numeroase lucrări de specialitate şi studii, contributori la congrese profesionale internaţionale, la curent cu cele mai noi practici, generatori ai unor noi soluţii medicale.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro