Primul "penis bionic" din lume, subiect de controverse

Actualitate / 04.09.2015

Cazul unui bărbat în vârstă de 43 de ani din Marea Britanie, despre care tabloidele din această ţară au afirmat că ar fi primul pacient din lume care a beneficiat de un transplant de "penis bionic", a generat controverse în presa internaţională, informează Huffington Post, citat de Mediafax.

Mohammed Abad, un bărbat din Edinburgh, a suportat de curând o intervenţie chirurgicală, iar numele lui a apărut în majoritatea tabloidelor britanice, care afirmau că Abad este primul pacient din lume care a primit un "penis bionic". La puţin timp după aceea, experţii din Statele Unite au spus că Mohammed Abad a beneficiat de fapt de un implant penian - un dispozitiv relativ comun, folosit de regulă în tratarea bărbaţilor care suferă de disfuncţii erectile.

Mohammed Abad a fost lovit de un automobil la vârsta de şase ani şi, în urma accidentului, a suportat o intervenţie de extirpare a penisului şi a unuia dintre testicule, a dezvăluit tabloidul Daily Mail. Pe parcursul ultimilor ani, Abad a suportat numeroase intervenţii chirurgicale, ce vizau transplantul unui "penis înlocuitor", care să fie capabil să devină erect prin simpla apăsare a unui buton.


Dispozitivul constă în două tuburi care sunt conectate la un "rezervor" de fluide şi la o pompă. Atunci când pacientul căruia i-a fost implantat acest dispozitiv apasă pe buton, pompa împinge fluidul din rezervor în tuburi, care se umflă, furnizând impresia unei erecţii. În cazul lui Abad, tuburile au fost acoperite cu o grefă de piele, prelevată de pe braţul său, a precizat Daily Mail.

Tabloidul The Sun a publicat la rândul său un articol, "în exclusivitate", cu subtitlul "Un virgin abia aşteaptă să îşi folosească noul său penis bionic".Acelaşi tabloid britanic a dezvăluit cititorilor săi faptul că "penisul bionic" al lui Mohammed Abad are o lungime de 20 de centimetri şi că pacientul a suportat de-a lungul anilor o sută de intervenţii chirurgicale. Ultima dintre ele, care a inclus transplantul "penisului bionic", a fost realizată la University College London.


The Sun a publicat şi câteva informaţii despre viaţa privată a pacientului, dezvăluind faptul că Mohammed Abad s-a căsătorit în urmă cu doi ani, fără să îi spună nimic soţiei sale despre "problema" medicală pe care o avea. Soţia lui a depus actele de divorţ în 2014.

Tabloidul The Mirror, care a relatat la rândul său acest caz, folosind sintagma "penis bionic" şi precizând lungimea de 20 de centimetri a acestuia, afirmă că Mohammed i-ar fi spus acel "secret" soţiei sale abia în noaptea nunţii. De asemenea, The Mirror descrie cu lux de amănunte noul dispozitiv şi afirmă că cele două butoane ale sale - de pornire şi oprire - au fost amplasate la nivelul testiculului pacientului.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro