Rețetă bănățeană: Stufat de miel la tigaie
Actualitate / 30.04.2013

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Stufat de miel la tigaie” a fost primită de la Pensiunea Select, Băile Herculane, (Banat) și a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.


Ingrediente Stufat de miel

·         Un miel gras

·         Ceapă verde

·         Usturoi verde, piper

·         Ceapă uscată

·         Roșii in bulion

·         Vin alb



·         Sare,verdeață

 
Carnea se taie in bucăți. Ceapa se curată, se spală și se taie marunt. Ceapa și usturoiul verde se taie in bucăți mai mari. După ce s-a călit carnea în ulei și ceapă uscată,se adaugă apa cât să acopere carnea. Când carnea s-a fiert aproape de tot se pune ceapa , usturoiul verde apoi și roșiile decojite. Se potrivește de sare iar la sfârșit se pune vinul alb. După ce a scăzut suficient se adaugă verdeata. Se servește cu mămaligă caldă.

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie  – decembrie 2013 și este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri).

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro