Actrița Dame Maggie Smith a murit la vârsta de 89 de ani
Actualitate · Stirea zilei / 27.09.2024

Actrița Dame Maggie Smith, cunoscută pentru filmele Harry Potter și Downton Abbey, a murit la vârsta de 89 de ani, a anunțat familia sa.

Legendara actriță a câștigat două premii Oscar de-a lungul carierei sale, pentru The Prime of Miss Jean Brodie în 1970 și California Suite în 1979. Ea a avut alte patru nominalizări și a primit opt ​​premii Bafta.

În filmele Harry Potter, Dame Maggie a interpretat-o ​​pe profesoara Minerva McGonagall, faimoasă pentru pălăria ei ascuțită de vrăjitoare și pentru maniera aspră față de tinerii vrăjitori de la Hogwarts.

În drama de succes Downton Abbey, ea a jucat-o pe Violet Crawley, Contesa văduvă de Grantham, marea matriarhă care a excelat în cele șase serii ale emisiunii.


Declarația fiilor săi Toby Stephens și Chris Larkin:


"Cu mare tristețe trebuie să anunțăm moartea doamnei Maggie Smith.

Ea a murit liniștită în spital în această dimineață devreme, vineri, 27 septembrie. O persoană extrem de privată, a fost cu prietenii și familia la final. Ea lasă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare.

Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru grija și amabilitate nelimitată în ultimele sale zile.



Vă mulțumim pentru toate mesajele și sprijinul dumneavoastră amabil și vă rugăm să ne respectați confidențialitatea în acest moment."

 

Sursă: bbc
Foto: hepta

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro