Teo nu va mai fi cum a fost!
Actualitate · Stirea zilei / 02.03.2011

În timp ce tabloidele se întrec în a da ştiri despre starea de sănătate a fostei moderatoare TV, spunând ba că a fost scoasă din coma indusă şi a vorbit cu medicii, ba că este în continuare inconştientă şi respiră cu ajutorul aparatelor, Teo Trandafir duce o luptă incredibilă pentru viaţa ei, o luptă care se anunţă extrem de lungă.

În timp ce tabloidele se întrec în a da ştiri despre starea de sănătate a fostei moderatoare TV, spunând ba că a fost scoasă din coma indusă şi că a vorbit cu medicii, ba că este în continuare inconştientă şi respiră cu ajutorul aparatelor, Teo Trandafir duce o luptă incredibilă pentru viaţa ei, o luptă care se anunţă extrem de lungă.

Pe 24 februarie, Teo Trandafir a fost operată, după ce toată schema de tratament efectuată mai bine de o lună nu a dus la un rezultat favorabil.

"Doamna Teodora Trandafir a suferit astăzi o intervenţie chirurgicală majoră pentru infecţia pancreatică şi cea abdominală care s-au exacerbat. Rămăşiţele necrozate ale glandei pancreatice au fost îndepărtate, după care s-au făcut un drenaj şi un lavaj al cavităţii abdominale. Sunt destul de optimist că această intervenţie reprezintă un pas major în vindecarea pacientei
", a declarat prof. Michael Gnant, directorul Departamentului de Chirurgie şi şeful echipei care a realizat operaţia.

Medicul Ion Uţă, tatăl vedetei, declară că deocamdată nu se pune problema ca fiica lui să fie conştientă. "Teo este ţinută în viaţă în mod artificial, de aparate, nu vorbeşte şi nu este conştientă", declară Ion Uţă pentru Adevărul. "Doctorii Spiss şi Gnant se străduiesc, dar, deocamdată, nicio veste!", conchide acesta.

Pe de altă parte, şeful Clinii de Chirurgie a Spitalului Sf. Ioan din Capitală, Nicolae Iordache îi acuză pe medicii austrieci că au aşteptat cam mult până să decidă efectuarea intervenţiei chirurgicale:
"Cred că medicii vienezi au ratat momentul optim pentru operaţie şi, de aceea, s-a ajuns la şoc septic şi insuficienţă multiplă de organe. Când apare infecţia, este indicată intervenţia chirurgicală, ori ei au apelat la endoscopie şi au îndepărtat doar cauza problemelor, dar pancreatita era deja instalată şi boala avansa. Trebuia făcută mai repede operaţia pentru îndepărtarea zonelor necrozate din pancreas. Aşa nu s-ar fi ajuns la şoc septic".

Dincolo de toate supoziţiile şi zvonurile mai mult sau mai puţin adevărate care circulă în ultima vreme, este de notat faptul că Teo Trandafir va fi obligată să-şi schimbe total modul de viaţă pe care l-a avut până acum. Mai mult decât atât, vedeta va fi dependentă de medicamente toată viaţă. Ea va urma un regim alimentar strict şi va fi obligată să urmeze o schemă de tratament ca un substitut al funcţiilor pancreasului care i-a fost scos într-o proporţie destul de mare. Profesor doctor Mircea Beuran a explicat pentru Realitatea ce înseamnă pancreatita acută şi ce se va întâmpla cu Teo în continuare:
"În această boală este alterată serios secreţia enzimelor pancreatice şi a hormonilor. Prin urmare, un pacient cu această afecţiune poate deveni diabetic sau va putea avea probleme cu digestia. Prin urmare, va depinde tot restul vieţii de nişte pastile care conţin enzime pancreatice. De asemenea, baza alimentaţiei va fi mâncarea fiartă".
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro