Cum să pregătești cel mai bun porumb copt
Aperitive / 30.06.2017

Ingrediente

4 știuleți de porumb în pănuși
unt și sare pentru servire (opțional)

Mod de preparare

Se încălzește un grătar, preferabil afară, pentru a profita de focul mai puternic aplicat direct.

Se îndepărtează mătasea din partea de sus a fiecărui știulete pentru a preveni arderea acesteia. Se îndepărtează și primul strat de pănuși și se scoate capătul cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, pentru a expune și celălalt capăt la foc. De asemenea, acest truc te va ajuta și să cureți mai ușor porumbul după coacere.

Se pune porumbul pe grătar, se acoperă și se lasă să se gătească timp de 5 minute. Se descoperă, se întorc știuleții de porumb și se mai lasă încă 5 minute la gătit. Repetă această întoarcere a știuleților la intervale de 5 minute, până când frunzele sunt negre pe toate părțile, iar porumbul este expus direct la căldură, pentru aproximativ 15-20 de minute în total.

Scoate știuleții de pe grătar și lasă-i să se răcească timp de 5 minute. Ulterior, ar trebui să poți scoate cu ușurință frunzele și mătasea rămasă. Această rețetă de porumb copt merge perfect cu sare și unt. Iar porumbul rămas poate fi depozitat într-un container etanș, la frigider, până la 4 zile.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro