Oua picante
Mod de preparare
De Paste, ouale sunt nelipsite de pe masa. Pentru mai multa varietate, alege aceasta reteta inedita de oua umplute cu o delicioasa compozitie picanta.
Ingrediente si cantitati:
6 oua fierte bine;
3 linguri branza cottage;
2 linguri iaurt degresat;
1 lingura ceapa tocata marunt;
1 lingura mustar Dijon;
1/2 lingurita patrunjel uscat;
1/2 lingurita marar tocat marunt;
1/8 lingurita pudra de usturoi;
sos de ardei iute;
sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Taie ouale pe jumatate.
2. Pune jumatate din galbenusuri intr-un castron - pastreaza restul de galbenusuri pentru o alta reteta.
3. Cu o furculita, piseaza galbenusurile impreuna cu branza cottage si iaurtul.
4. Amesteca restul ingredientelor in acelasi castron, adauga sare si piper, dupa gust.
5. Umple jumatatile de oua (albusurile) cu amestecul obtinut.
6. Se servesc reci.
Ajutooor! Fetitei mele nu ii plac sandwich-urile. Caut pe internet si nu gasesc nici un fel de idei, ce-i putem pune copilului in ghiozdan, la scoala, in afara de sandwich? Ceva sa reprezinte o masa de pranz sanatoasa, sa nu se altereze (pt. ca sta in ghiozdan cam 3-4 ore), sa se poata manca rece si sa nu fie sandwich? Astept idei. Poate fi un nou subiect..masa de pranz a copilului la scoala!
am facut azi reteta asta si vreau sa va spun ca mi-a iesit delicioasa!!! branza cottage si sosul de ardei iute mi-au facut umplutura foarte buna .. ms
antreul este ceea ce servim inaintea felului principal si bautura care-l insoteste se numeste aperitiv...
APERITIVUL este un preparat culinar sau bautura ce se serveste inaintea FELULUI PRINCIPAL al unui pranz ! In fapt, APERITIVUL PRODUS CULINAR nu se poate servi asa, pur si simplu, cu apa, decat in cazuri extreme de interdictie a alcoolului ! La APERITIVUL CULINAR - GUSTARI IN VORBIREA CURENTA - se servesc bauturi ca: tuica, vermutul, bitterul, gin-tonic, vodca ...Evident, BAUTURA APERITIV va fi "asortata" , ca tema, cu PREPARATUL CULINAR APERITIV, respectiv, tuica noastra "cea de toate zilele" si "gradele", merge foarte bine cu mezeluri, branza, masline, rosii, castraveti, ardei, o ceapa sparta cu pumnul - "sa-i iasa iuteala" ! LA PREPARATELE APERITIVE CULINARE MAI SOFISTICATE, desigur si BAUTURA APERITIV va fi mai deosebita ! Sincer, nu stiu cum ar merge un aperitiv cu somon, icre negre sau rosii, c u ....TUICA ! Nu se cade! Este o jignire adusa amandorora ! Sunt BAUTURI APERITIV care se pot consuma singure, cu gheata, asa , pentru "incalzirea" atmosferei, pentru destindere..., dupa cum si unele PRODUSE CULINARE APERITIV pot constitui singure un "BUFET RECE", servite alaturi de bauturi reci ca sampanie si vin alb (seci sau demiseci), dar evident, acest BUFET RECE va fi foarte atent "elaborat" , ceapa si usturoiul este recomandabil sa lipseasca sau sa fie foarte discret folosite ! POFTA BUNA ! SI ..."SARBATORI FERICITE, TUTUROR !"
aperitivele sunt fie gustari servite inainte de masa, pt a stimula pofta de mancare, fie o bautura alcoolica servita inainte de masa
De fapt aperitivele sunt bauturi alcoolice dar si slab alcoolice servite inainte de masa......