Paine cu pere
Aperitive / 12.11.2004

Mod de preparare

Iti place sa fii mereu in centrul atentiei? Atunci cu siguranta musafirii si membrii familiei vor aprecia painea coapta de tine. Iar gustul perelor, al smochinelor si al stafidelor "incorporate" in aluat dau o aroma deosebita acestei reusite culinare!

Ingrediente:

300 g pere uscate
75 g smochine
75 g stafide
150 g nuci
300 g faina sau fulgi
6 linguri suc de pere
praf de scortisoara
anason
cuisoare

Mod de preparare:

Perele se inmoaie timp de 24 de ore si apoi se trec prin masina de tocat. Fructele uscate si nucile se toaca si se framanta cu perele si cu celelalte ingrediente. Se intinde aluatul gros de 6 cm, se taie si se pune la uscat.
 

  • Daciana, miercuri, 30.09.2009 10:04
    Paine cu pere

    Nu prea am inteles la modul de preparare: "Se intinde aluatul gros de 6 cm, se taie si se pune la uscat." Cum adfica se pune la uscat?! Nu cumva la copt? Eu stiu ca un aluat trebuie sa fie copt si nu uscat, pentru a fi comestibil.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro